Games met een fantasy tintje zijn voor mij altijd welkom. Toen White Knight Chronicles werd aangekondigd was mijn interesse gewekt. Lees snel verder voor mijn avontuur in deze game.Als ik naar mijn aantekeningen kijk begint voor mij de game eigenlijk al met een paar minpunten. Rondom de game zit namelijk een heel verhaal. Hoewel het een goed verhaal is, en het ook wel fascinerend is om naar te kijken, duurt het wel lang voordat je mag beginnen met spelen. Nu kun je het intro wel skippen, maar dan weet je maar half waar de game over gaat.

VerhaalHet verhaal begint met de uitleg dat Prinses Cisna niet meer heeft gesproken sinds ze als klein meisje gezien heeft hoe haar moeder vermoord werd. De koning geeft een aantal jaren een feest voor Cisna. Via een Trojan Horse manier komen er vijanden van de koning hun territorium binnen. Een slecht wezen valt de ridders aan. Cisna wordt uiteindelijk ontvoerd en meegenomen. Door dit verhaal heen loopt het verhaal van Leonard. Jij speelt Leonard en moet voor het feest wijn halen in een nabij gelegen dorpje. Nadat je de wijn hebt afgeleverd gaat Leonard met zijn party, die bestaat uit een character wat van jou is en een mede reiziger, stiekem het feest binnen. De drie zien de aanval van de vijand gebeuren in het kasteel. Leonard twijfelt geen seconde en probeert prinses Cisna te redden. Helaas stuiten ze op een dood eind waar de uitrusting hangt van The White Knight. Met behulp van Cisna wordt Leonard de White Knight en verslaat het beest wat door de vijanden is meegenomen. Helaas wordt prinses Cisna wel ontvoerd en moet Leonard achter haar aan. Maar Leonard verandert niet zomaar terug in de White Knight. Tijdens het spelen verdien je Action Chips die je moet gebruiken om te veranderen in de White Knight. De Knight kent drie levels. Door middel van het aantal Action chips die er zijn wordt de White Knight sterker. Verder kun je onderweg NPC’s doden om meer experience te krijgen. Hiervoor krijg je punten die je weer in spells kunt steken. Zo kun je behoorlijk wat spells updaten en bijleren voor jezelf en je party.

BesturingWat mij gelijk vanaf het begin opvalt is dat de besturing best lastig is. Voordat ik in de gaten had wat ik moest doen, was ik alweer een eind verder. Ook wordt de besturing vanuit mijn oogpunt wat verwarrend uitgelegd. Als ik na een tijdje proberen ontdek hoe het werkt wordt de besturing een stuk aangenamer. Je kunt met je karakter spells leren die je kan gebruiken om je vijanden te verslaan tijdens je missies. Je kunt je spellbalken zelf maken. En nadat je even hebt gespeeld is de besturing goed te doen.

GraphicsGrafisch gezien ziet de game er aardig uit. Helaas zijn bij de filmpjes de stemmen niet synchroon. Je kunt zien dat de game in een andere taal dan het Engels gemaakt is. Je kunt goed zien dat de filmpjes opnieuw zijn ingesproken. Maar dat is een klein minpunt ten opzichte van de rest. De omgevingen zijn erg mooi gemaakt. Je kunt ook verder doorkijken. De blauwe lucht loopt ook echt door, het is geen 3D game. De filmpjes zijn in tekenfilm stijl.

MeningAls je van RPG’s houdt is deze game een leuke aanvulling op je PlayStation 3 collectie. Wanneer je de game eenmaal onder de knie hebt kan hij erg verslavend zijn. Maar soms leg ik mijn controller al liever na 10 min weg omdat niet duidelijk is wat ik moet doen. Nu ben ik geen extreme held in moeilijke game uitleg en heeft deze game dat natuurlijk redelijk ingewikkeld. Wat van mij ook toegevoegd had mogen worden is een optie dat je makkelijker via je minimap kan ontdekken waar je heen moet.

Ook leuk aan deze game is de online optie die is toegevoegd. Via Geonet kun je samen spelen met andere gamers. Je kunt missies uitvoeren, een eigen stad bouwen en andere spelers uitnodigen om jouw stad te bezoeken. Kortom, een goede RPG met een spannend avontuur. En je kunt genoeg uurtjes spelen.

InformatieNaam: White Knight ChroniclesPlatform: Playstation 3 Genre: RPGPublisher: Sony Computer Entertainment EuropeRating: 16+ Richtprijs: € 74,99 ScoreGameplay: 8/10 Fun: 7,5/10 Levensduur: 8/10 Graphics: 7,5/10 Geluid: 7,5/10 Originaliteit: 8/10 Score volgens reviewer: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.