Ik heb echt een ongelooflijk grote obsessie voor Twilight. Ik heb de boeken en films al zo vaak gelezen en gekeken dat ik het verhaal zo ondertussen wel kan dromen. Met Scene It? Twilight heb ik mijn kennis op de proef gesteld. Hoe me dat is afgegaan kun je lezen in de review.

Algemeen

Twilight gaat over Isabella Swan (maar iedereen noemt haar Bella) die bij haar vader gaat wonen in het regenachtige Forks. Ze wordt verliefd op de mysterieuze jongen Edward Cullen, die een vampier blijkt te zijn. Nadat ze zijn geheim heeft ontdekt is ze natuurlijk in gevaar, en het is aan Edward om haar te redden..

Gameplay

Scene It? Twilight is een typische quiz game, maar wel eentje die je na twee uur spelen weer weglegt. In totaal zijn er maar 500 vragen, dit lijkt veel, maar het kwam vaak voor dat ik na een paar rondes weer dezelfde vraag kreeg. Er zijn vele soorten vragen, zoals:Movie clip – Deze vind ik het leukste. Je krijgt een fragment uit de film te zien, waarna je een vraag moet beantwoorden. Dit zijn meestal vragen als: ‘Naar welke school gaat Jacob’ en ‘Wat zegt Edward hierna?’. Als je de film een paar keer hebt gezien, kun je deze vragen zeer makkelijk beantwoorden. Wat wel jammer is, is dat je het filmpje niet nog een keer kunt bekijken, goed opletten dus.Alice’s Vision – Zoals je misschien al weet kan Alice in de toekomst kijken. Dit is echter wel subjectief, want het verandert als iemand een andere beslissing neemt. In de film tekent Alice de balletzaal van Bella, wat ook een van de voorbeelden in het spel is. Als de timer gaat lopen zie je een stukje van de tekening, je moet zo snel mogelijk raden welke locatie het is (bijvoorbeeld Bella’s huis of het biologielokaal).

Multiple Choice – Het is denk ik wel duidelijk dat je hierbij een vraag krijgt en 4 mogelijke antwoorden, waarbij je de goede zo snel mogelijk moet vinden. Over het algemeen zijn deze vragen wel te doen, maar sommigen zijn wel iets te gedetailleerd. Zo weet ik echt niet wat Bella’s laatste zin in de film was..en dat kan me eigenlijk ook niet zoveel schelen.Twilightning Round – Het klinkt erg tof, maar dat is het eigenlijk niet. In deze (vierde) ronde krijg je punten aftrek als je een vraag fout beantwoord. Het is waarschijnlijk bedoeld als afwisseling, maar zo voelt het totaal niet. Het is gewoon weer een vragenronde, maar dan met een andere naam.Naast het gewone speltype, kun je ook kiezen voor Flex Play. Hier valt eigenlijk weinig over te zeggen, en er is naar mijn mening ook te weinig mee gedaan. Je speelt weer een quiz, waarbij je kunt kiezen voor 10, 20 of 30 vragen. Na elke vraag krijg je je score te zien, wat nogal onnodig is. Na de vragen zie je het scorebord en hiermee is de vragenronde al afgelopen.Naarmate je in het spel vordert, kun je foto’s unlocken. Ook dit is niet echt veel soeps, want er zijn alleen foto’s uit de film aanwezig. Ik had graag ook wat filmpjes willen zien, zoals bloopers en behind the scenes materiaal. Ook hadden er meer foto’s in gemogen, ik had namelijk na een paar rondes alle foto’s al unlocked.

Graphics & Sound

Qua graphics valt er niet zoveel te zien in deze game. In totaal heb ik maar een paar achtergronden gezien met omgevingen uit de film (zoals het strand La Push en het bos). Echt duidelijk zag je deze achtergronden ook niet, want het regent constant. De vormgeving is verder prima, en is helemaal Twilight. Ook wordt hetzelfde lettertype als in de film gebruikt, wat een leuk herkenningspuntje is voor de fans.Qua geluid krijg je niet veel variatie te horen. De soundtrack van de film is het standaarddeuntje, wat na een tijdje toch gaat vervelen. In het spel word je begeleid door niemand minder dan Dr. Carlisle Cullen. Hoewel ik hem niet te zien krijg, geeft hij wel aanwijzingen. De instructies staan ook op het scherm, dus is het eigenlijk niet echt nodig. Hij zegt dus dingen als ‘Sorry, that’s incorrect’ en ‘Answer the following question’. Opzich een leuk idee, maar er is gewoon te weinig mee gedaan.

Conclusie

Na het spelen van het spel was ik diep teleurgesteld, ik had veel meer verwacht. Zo had ik ook vragen over de boeken willen hebben en de verschillen tussen de boeken en de films. Dit spel is alleen voor de die-hard fans weggelegd, anders raak je gefrustreerd van de gedetailleerde vragen. Het verbaasde me keer op keer dat ik zo snel door de vragenrondes was, waarna je weer van voren af aan begint. Ik had het leuk gevonden als er dieper op de karakters was ingegaan. Je kiest nu voor een personage, maar die zie je in het hele spel niet meer terug (behalve op de scorelijst). Ook kun je niet zien wat het juiste antwoord moet zijn als je een vraag fout hebt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het gemis aan vragen, waardoor je ook dezelfde vragen krijgt. Wat ik erg miste is de multiplayer, bovendien leek het me leuk om fans vanuit de hele wereld te ontmoeten. Wat ik wel in de game waardeer is de sfeer en de filmfragmentjes. Het blijft gewoon leuk om naar Jacob te kijken (zwijmel zwijmel). Maar helaas is dit spel het op alle fronten nét niet, echt een gemiste kans.

InformatieNaam: Scene It? TwilightOntwikkelaar: KonamiUitgever: KonamiPlatform: PC, Wii en DSRating: 12+ Taal: EngelsScore– Gameplay: 6,5/10- Fun: 6/10- Levensduur: 5/10- Graphics: 7/10- Geluid: 7/10- Originaliteit: 6/10- Eindscore: 5,6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.