We beginnen de Harry Potter hype langzaam maar zeker achter ons te laten, de zevendelige boekenreeks is al geruime tijd afgerond en de laatste film wordt momenteel opgenomen. Hoogste tijd voor een nieuwe jonge held met verborgen magische krachten, die nietsvermoedend van het ene op het andere moment in een bovennatuurlijke wereld terecht komt. Percy Jackson is die nietsvermoedende held die het avontuur tegemoet gaat in de film Percy Jackson and the Lighting Thief. Wij gingen ook op avontuur, in de gelijknamige Nintendo DS game!Het is niet zomaar dat ik het in de intro van deze review over Harry Potter heb. Percy Jackson and the Lighting Thief is namelijk het beste te omschrijven als een kloon van de razend populaire Harry Potter delen. Net als Harry is ook Percy een jongeman die uit het niets achter het magische verleden van zijn ouders komt en hierdoor naar een mysterieuze wereld verhuisd en daar gigantisch in de problemen komt. Ook de algehele sfeer van Percy Jackson and the Lightning Thief vertoont veel overeenkomsten met de kenmerkende fantasy wereld van Harry Potter.

Percy Jackson and the Lighting Thief laat je in de huid kruipen van Percy Jackson een jongen die op het punt staat van school getrapt te worden. Maar op het moment dat hij bij één van zijn leraressen geroepen wordt, veranderd deze in een monster en zit er voor Percy niks anders op dan haar te verslaan. Na dit gevecht komt Percy erachter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld vol Griekse goden en dat zijn vader Poseidon, de god van de zee, is. Hij komt terecht in een kamp voor halfgoden en maakt kennis met de kinderen van andere Griekse goden. Wanneer niet lang na zijn komst de bliksemschicht van Zeus gestolen wordt, is Percy direct hoofdverdachte en heeft maar beperkt de tijd om zijn onschuld te bewijzen. Dit doe je door je al vechtend een weg te banen langs vele vijanden, jezelf te levelen, wapels en aanvallen te upgraden en tussendoor wat dialogen aan te gaan met verschillende personages. Percy Jackson and the Lighting Thief is dus een role-playing game, maar wel in een erg simplistische vorm. Je hebt bijvoorbeeld geen grote wordmap waarop je van de ene locatie naar de andere zult moeten lopen en vijanden zult moeten verslaan, of dorpjes waar je met de inwoners moet gaan praten om informatie over je volgende quest los te krijgen en items kunt kopen die je helpen tijdens de gevechten.

Wat je wel hebt is een overworld met cirkels die verbonden zijn door paadjes. De cirkels staan voor de verschillende locaties waar je heen kunt voor gevechten of dialogen. Wat er precies te doen is op een locatie wordt weergegeven door middel van kleine icoontjes. Zo betekenen zwaardjes simpelweg een gevecht, een ster staat voor de volgende stap in het hoofdverhaal en kan staan voor zowel een dialoog, gevecht of combinatie van beide. Ook kom je af en toe een icoontje tegen dat je optioneel kan betreden, de gevechten op deze locatie zijn moeilijker dan de normale gevechten, maar je krijgt hiervoor in de plaats wel meer XP en items. De gevechten zijn overigens over het algemeen erg makkelijk en ook de ‘moeilijkere’ optionele missies vormen niet echt een uitdaging. De gevechten gebeuren turn-based. Dit houdt in dat jij en de vijand om de beurt een aanval of magische actie in kunnen zetten. Ook kun je de aanval van de vijand afweren door op het juiste moment op je touchscreen te tikken, waardoor je je damage van nul tot vijftig procent kunt verminderen. De timing is hierin erg belangrijk en verschilt ook nog eens per vijand, afhankelijk van de snelheid waarmee de badguy je aanvalt dus. Zelf heb je een aantal verschillende aanvallen en acties tot je beschikking, die gaandeweg de game ook steeds uitgebreider worden. Zo kun je gewoon een normale fysieke aanval uitvoeren, of bijvoorbeeld een vuur- of wateraanval. Elke vijand heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus het is hierin handig als je eerst even kijkt waar de desbetreffende slechterik wel of niet gevoelig voor is.

Grafisch gezien ziet de game er redelijk goed uit, het had op sommig punten zeker beter gekund, maar het ziet er niet storend uit. De kleuren zijn lekker helder en de omgevingen zien er mooi uit. Verder sluit de sound goed aan op de graphics en weet de sfeer van de game nog net dat beetje extra te versterken. Percy Jackson and the Lighting Thief is een aardige RPG. Er had wel wat meer uitdaging in mogen zitten en het had allemaal wat uitgebreider gekund, maar het is zeker geen slechte titel. Grafisch ziet het er ook oké uit. Voor het verhaal is het denk ik makkelijk dat je de film gezien hebt. Al met al dus een game leuk om te spelen is, maar nergens echt in uitblinkt. InformatieNaam: Percy Jackson and the Lighting ThiefUitgever: ActivisionPlatform: Nintendo DSRating: 12+Adviesprijs: € 29,99 Score– Gameplay: 7,5/10- Fun: 7/10- Levensduur: 7,5/10- Graphics: 7/10- Geluid: 6/10- Originaliteit: 6/10Score volgens de reviewer: 7,1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.