Wat iedereen zich wel afvroeg met deze game was of het een flop zou worden zoals de andere aliens vs predator games of dat deze het wel kon maken. Let op is voor 18 jaar en ouder, lees snel verder om te kijken wat ik ervan vondDe aliens en de predators hadden van te voren al hun eigen films, en in de jaren ’90 bracht ontwikkelaar Rebellion ze al samen in een game.Je hebt de Aliens, de Predator en de mariniers. Stop dit alles bij elkaar en je hebt Aliens vs. Predator. In 2004 ontdekt een satelliet van het bedrijf Weyland Industries een mysterieuze hittebron op Antarctica. Ze sturen onderzoekers erop af. Wanneer ze er aankomen, blijkt de hittebron een piramide te zijn. De piramide is gemaakt door de predators en de jacht vindt dan ook meestal plaats in zulke piramidesJammer genoeg zie je hier vrij weinig tot niets van terug in de game en is er weinig moeite gedaan door de ontwikkelaars om er een goed verhaal om heen te zetten maar uiteindelijk maakt dat niet zoveel uit.De game speelt zich af op een andere wereld waar de mensen zich hebben gevestigd, Weyland Industries heeft ook in deze game een Predator Piramide gevonden. De mensen gaan testen op Aliens en zoals je al kunt raden gaat het daar mis en ontsnappen ze uit het testlaboratorium en gaan richting de tempel. De predators gaan ook op de tempel af en zo komen de twee soorten weer tegenover elkaar te staan. Als mens zijnde heb je het ongeluk dat je er precies tussen in staat.

De singleplayermodus is opgesplitst in drie verschillende campaigns, je raad het waarschijnlijk al. De alien, mens en predator campaigns. Je speelt in principe steeds dezelfde campaign alleen dan vanuit een andere soort en je begint niet overal op hetzelfde punt. Alien: Number 6Je begint in het research lab waar ze jou proberen ‘tam’ te maken.ze doen verschillende proeve met je van kijk omhoog kijk omlaag.Je begint eigenlijk pas echt met spelen nadat je de Queen hebt helpen ontsnappen.In de alien campaign draait alles om de donker omdat je als alien soort van onzichtbaar bent in het donker.De besturing van de alien vond ik persoonlijk het moeilijkst om aan te wenen, omdat je als alien over de muren plafond en in ventilatie schachten kan rond rennen, daarbij loop je als alien zijnde ook nog eens behoorlijk snel.Vaker had ik echt iets van, en waar ben ik nu weer gebleven omdat je dan niet meer wist of dat je op de grond liep of op het plafond. En dan nog gebruikte ik vaker de focus mode.Focus mode laat je zien waar je ongeveer heen moet.Als je een poos als alien speelt begrijp je de besturing uit eindelijk wel en dan wordt het makkelijker.

Predator:Bij predator begin je in de jungle waar je wordt opgeleid door elite hunters. Als predator heb je veel verschillende wapens en in mijn ogen maakt dat hem ook gelijk de sterkste soort in avp. Ook kunnen predators letterlijk onzichtbaar worden, je ziet ze dan pas als ze echt voor je neus staan of je moet ondertussen weten waar je op moet letten dan kan het zijn dat je ze sneller ziet. De besturing van predator is makkelijk om door te krijgen, je kan ook als predator redelijk snel rennen maar ik denk dat de aliens het snelst blijven.Je hebt 3 soorten zicht waarmee je kan kijken als predator, eentje om de mensen snel te zien een andere om juist de aliens eerder te zien als de mensen en de andere is gewoon een normaal soort zicht.Wees wel zorgvuldig met de wapens die je als predator kiest omdat sommige ervan je positie zullen weggeven.

Marine: RookieNadat je het filmpje van marine hebt afgekeken wordt jij wakker en krijgt dan te horen dat je squad al weg is om te jagen op xenomorph, de aliens.Tequilla helpt in het begin door je uit te legen hoe de besturing werkt en hoe je sensor werkt.Het probleem met je sensor is alleen dat je er niet 100% op kunt vertrouwen want het geeft niet aan waar de vijand precies zit. Hoe dichterbij de vijand is hoe meer geluid je sensor maakt. En als je in het donker speelt levert dat best zenuwachtige momenten op.De besturing van marine is het makkelijkst aangezien je dan gewoon normaal als een mens speelt en dus niet over muren heen kan lopen. Ook bij deze campaign is het verstandig om na te denken over welke wapens je gaat gebruiken omdat ze niet overal even handig zijn.

Multiplayer:De multiplayer van Aliens vs Predator heeft zeven verschillende soorten online multiplayer,Je hebt 3 soorten deathmatch, waaronder het gewone deathmatch dus iedereen vermoorden maakt niet uit als ze dezelfde soort zijn, species team deathmatch is een deathmatch waarin je alleen de andere 2 soorten vermoord, en mixed species team deathmatch vindt ik persoonlijk het leukst is dat je dan in een team kan zitten met bijvoorbeeld als mens zijnde twee aliens en dan ook nog een predator erbij.Dan heb je der nog twee die redelijk veel op elkaar lijken en dat zijn Infestion en Predator hunt , in infestion begint een iemand als alien en die probeert zo snel mogelijk de andere te doden zodat die ook aliens worden. En ervoor zorgt dat uiteindelijk iedereen alien wordt. In predator hunt speelt een iemand als predator en die probeert zoveel mogelijk kills te krijgen maar zodra iemand de predator dood schiet wordt diegene zelf predator. En de laatste 2, domination is een soort capture the flag, je moet proberen de meeste flags te hebben en die moet je verdedigen. En survivor hier moet je er alles aan doen om te overleven, je speelt als marine en krijgt waves van aliens over je heen. Als je hier doodgaat dan blijf je dood totdat heel je team dood is.

Conclusie:Jammer dat er niet meer aandacht is besteed aan het verhaallijn en aan de campaigns zelf, je hebt ze best snel uitgespeeld en ze kunnen je niet lang boeien. Wat wel het leuke eraan is dat je als 3 verschillende soorten kan spelen en dat elke soort zijn eigen besturing heeft en dus ook voor afwisseling zorgt. Ook de graphics zijn jammer genoeg niet de beste die ik heb gezien maar het is niet storend. De special kills zijn wel mooi uitgevoerd alleen als je steeds dezelfde special kill doet gaat het uiteindelijk ook wel vervelen. Een dikke pluspunt van het spel is de multiplayer die is breed en goed opgezet, je vermaakt je er prima mee.Ook al heeft het spel niet een beste verhaallijn en verveelt hij snel toch is het een aanrader voor iedereen die van zulke soort games houd.Score– Gameplay: 7/10- Fun:8 /10- Levensduur:6/10- Graphics:6 /10- Geluid: 8 /10- Originaliteit:7 /10Totaal: 7Informatie:Naam: Aliens vs PredatorOntwikkelaar: RebellionUitgever: SEGA BeneluxGenre: First-Person ShooterPlatform: Xbox 360, Playstation 3Leeftijd: 18+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.