Het derde deel uit de Dark Fall serie van Darkling Room, Dark Fall: Lost Souls. Je keert in dit deel voor de tweede keer terug naar een oud en verlaten treinstation met hotel in Dowerton. Wees gewaarschuwd, blijf uit de schaduwen want daar wacht iets op je… En het wil je ziel…

Algemeen en Gameplay
Jonathan Boakes, die The Lost Crown schreef heeft ook dit avontuur gemaakt. De Darkfall serie is een serie van aparte games. Het is niet een typische zoek en vind game, je hebt de mogelijkheid 90 graden rond te draaien en zo alle kanten van de ruimte te inspecteren. Via pijlen in je scherm die je aan kunt klikken kun je ook rondlopen. Verder moet je je ogen openhouden voor voorwerpen die je mogelijk later nodig hebt. Daarnaast zijn er ook een aantal puzzels aanwezig, vaak moet je een even een brief of map weer aan elkaar plakken, niks moeilijks verder.Soms moet je ook voorwerpen aan de kant schuiven of panelen openhouden zodat je ergens doorheen kunt kruipen. Nadeel hiervan is, als je terug wilt, moet je deze actie weer van voren af aan herhalen.
Scharen scharen scharen. Scharen? Ja, dat zijn je wapens! Als je er één ziet liggen neem hem dan vooral mee. Scharen heb je nodig om Life Leeches van je af te slaan. Life Leeches zijn beesten die leven in de schaduwen en gekwelde zielen eten. Jaja. Life Leeches kunnen ook gevaarlijke giffen uit hun lichaam spugen waar je voor moet oppassen want je kunt zowaar dood gaan. Behandel je scharen als je kinderen. Je schaar kan stuk gaan, en nieuwe scharen zoeken is dan een goed idee. Wanneer je een Life Leech dood is het een happy end, want dan zijn ze bevrijd en zullen ze jou misschien wel helpen met je missie.
Verhaal en karakters
Vijf jaar geleden verdween Amy Haven op haar 11de verjaardag nadat ze van school was gestuurd, volgens het schoolhoofd was ze een slechte invloed op de andere meisjes, ook waren de leraren bang voor haar, ze tekende griezelige dingen en had een fascinatie voor de dood.
Jij kruipt in de huid van de ‘politie inspecteur‘ (je hebt geen naam verder), en gaat na vijf jaar weer op zoek naar Amy in het Dowerton treinstation. De inspecteur was ooit een zeer gewaardeerde inspecteur, maar nadat hij werd opgeslokt door het mysterie van Amy’s verdwijning werd hij ontslagen. Hij dacht dat hij de dader te pakken had, en brak wat regeltjes om het te bewijzen. Sindsdien is de inspecteur er van overtuigd dat Amy nog altijd bij hem is en op de ‘bonfire night’ besluit hij na wat aanwijzingen van jongeren die haar gezien zouden hebben, naar het Dowerton treinstation te gaan om haar te zoeken en het mysterie op te lossen.
MrBones is, tja wie zal het zeggen? Mr.Bones is een beetje een mysterieus figuur. Hij dankt zijn naam aan zijn hobby, namelijk roadkill verzamelen (dode beesten aan de kant van de weg). Hij haalt de huiden er vanaf en kookt ze tot hij mooie schone botjes overhoud. Mr.Bones is van mening dat hij met de doden kan praten met behulp van zijn verzamelde botten. Amy kon goed met Mr.Bones opschieten, ook zij was gefascineerd door de doden en hielp hem dan ook vlak voor haar verdwijning met zijn hobby. Mr.Bones weet zeer zeker meer over Amy’s verdwijning dan hij verteld!
Echo is een persoon of ding dat met je communiceert via je smsjes op je mobiel. (Deze vind je links onderin je scherm en kun je aanklikken om hem omhoog te krijgen). De smsjes schijnen je te helpen om het mysterie te ontrafelen maar Echo heeft wel de gewoonte om je van de ene donkere plek naar de andere te sturen met misschien niet altijd even goede bedoelingen…
Geluid en Graphics
Geluid speelt een grote rol in deze game. Niet dat je het echt nodig hebt, maar het zet wel een lekker eng sfeertje neer. Soms hoor je opeens dingen achter je vallen, soms hoor je misschien zelfs Amy? En soms krijgt de inspecteur een soort van flashback, komt er opeens door de plotselinge kou condens uit zijn mond, en hoor je vuurwerk met de bijbehorende lichtflitsen. De geesten die je tegenkomt zijn wat moeilijk te verstaan, misschien dat ze ook niet echt iets wat verstaanbaar is zeggen..
De Graphics, tja, het zijn platte plaatjes, waarin je rond kunt draaien! Maar het ziet er allemaal wel mooi uit en sommige dingen bewegen ook wel. Wel wat vreemd zijn alle paspoppen die overal staan. Wat doen die op een station? Ze geven in elk geval wel een eng sfeertje en daar draait het vooral om in de deze game, de sfeer. Ja, en het verhaal natuurlijk. Het is en blijft een Adventure game, de omgevingen zijn wel mooi, spannend etc. en meer kun je er ook niet van verwachten.
Conclusie
Als je niet van dit genre game houdt, dan is het ook niks voor jou. Als je echt zit te wachten op een horrorgame in de richting van Deadspace creepyness of FEAR dan is het ook niks voor jou. Maar hou je wel van een leuk verhaal, een flinke mysterie, jezelf bang zitten maken, en puzzels, dan is deze game zeker voor jou!
Ik heb mij er in elk geval wel mee vermaakt. De gameplay is misschien niet nieuw, en misschien zelfs wat ouderwets maar als je ervan houdt dan is het leuk. Mijn conclusie is dan ook, laat hem lekker liggen als je meer van de echte horrorgames bent, maar ga hem vooral spelen als je van een spannend verhaal , items zoeken houdt en niet heel erg schijterig bent aangelegd.
– Gameplay,7/10
– Fun, 6/10
– Levensduur, 6/10
– Graphics, 7/10
– Geluid, 8/10
– Orginaliteit, 6/10
Reviewerscore, 6.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.