Eerder kon je hier al de review lezen van de Xbox 360 versie van Ghostbusters: The Video Game. En ik kreeg de kans om de game te reviewen voor de PlayStation Portable (PsP).Ghostbusters: The Video Game speelt zich af na de tweede film, en daarom passeren ook bijna elke spook uit de twee films de game. Jij moet als nieuw lid, ‘stagiaire’, het Ghostbusters-team helpen om New-York te gaan bevrijden van een geestenplaag.

Wat mij opviel, en waar ik eigenlijk wel verrast over was, is dat je kon kiezen tussen een mannelijke en een vrouwelijke speler. En daar zit dan ook weer gelijk een minpunt aan vast, het hele spel is ingesteld op een mannelijke speler dus al speel je als een vrouwelijke speler, dan lees je in de ondertiteling ‘hij’ in plaats van ‘zij’ en in de filmpjes wordt er dan ook gesproken over een mannelijke personage, best jammer dus.De game is grotendeels een Third Person Shooter, en iedereen weet dat je First of Third person shooters met twee analoge sticks speelt. De PsP heeft dat niet dus gebruik je de vier actietoetsen, op zich is het niet een minpunt maar wennen is het wel. In de gevechten werk je met brede energiestralen en hoef je dus niet echt goed te mikken. Spoken scannen is jammer genoeg een heel ander verhaal, om een spook te scannen moet je richting het spook wijzen en daarbij blijven. Via de PsP ging dat jammer genoeg steeds niet zoals ik het wilde.

Grafisch gezien is Ghostbusters: The Video Game niet de mooiste game, en ook het geluid had beter gekund. De stemmen zijn die van de acteurs uit de film en ook de muziek is van de film, maar het geluid klinkt dof en de Nederlandse ondertiteling loopt een stuk voor op de spraak wat soms een beetje tot verwarring kan leiden. Een groot pluspunt aan de game is de humor en de one-liners van Bill Murray, als je de film hebt gezien weet je waar ik over praat.

Conclusie:Als je van de films houdt is dit zeker een game voor je, de humor ontbreekt niet en het mooie is dat je zelf mee kan doen met de actie dit keer. Ik vond het zelf ook een leuke game om te reviewen, heb er genoeg plezier aan gehad en de minpunten vielen niet eens meer op zodra je weer helemaal bezig was een nieuwe baas te verslaan. Maar als je een Xbox 360, Playstation 3 of een Wii beschikt zou ik aanraden om Ghostbusters: The Video Game daarop te kopen.ScoreGameplay: 6/10 Fun: 8,5/10 Levensduur: 7/10 Graphics: 6/10 Geluid: 6/10 Originaliteit: 7/10Score volgens reviewer: 6,8Naam: Ghostbusters: The Video GamePlatform: PsP, Xbox 360, PS2, PS3, Wii, DS, PCGenre: Actie/Third-Person ShooterPublisher: Atari en SCE (alleen bij de PS)Rating: 12+

Door: Svenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.