Droomde je altijd al van een carrière als DJ? Maar is het er nooit van gekomen? Activision maakt het mogelijk om je droom toch te verwezenlijken met DJ Hero. Wij hebben onze DJ skills voor jullie getest! Lees snel verder wat we ervan vonden.Om te beginnen is het bij deze game zeer raadzaam de tutorial te volgen, ook al denk je het allemaal te kunnen. Je kan dan nog zo goed zijn in Guitar Hero, DJ Hero heeft een hele andere stijl en is een stuk lastiger om te besturen. Doormiddel van een gesimuleerd mengpaneel krijg jij DJ lessen. Je leert via de DJ lessen de besturing kennen van de game, wat erg handig is, alleen duurt het soms even. De uitleg is erg duidelijk waardoor je daarna kan laten zien dat je het kan/begrijpt. Je moet de tutorial ook eerst voltooien om de game te kunnen spelen en begrijpen. Je kan deze ten alle tijden terug kijken en spelen.

De game is een heel ander genre. Hij moet je liggen. De muziekstijl die gekozen is voor DJ Hero gaat een hele andere richting uit dan Guitar Hero bijvoorbeeld. Veel minder Rock komt er voorbij. De voorspellingen waren dan ook dat DJ Hero een langzame start zou maken. Maar ik denk wel dat er uiteindelijk veel potentie in de game zit en ze leuke samenstellingen van muziek en mixen kunnen uitbrengen.

De opzet van de game is hetzelfde als bij de muziekgames van Activision die we gewend zijn. Je speelt nummers vrij door speciale optredens te doen, hoewel het idee met de draaitafel toch wat verschillen kent. Zo heb je een aantal extra toevoegingen en moet je doormiddel van de knoppen extra acties toevoegen om je nummer wat je draait goed te laten klinken. Zo zijn de termen in de game omgezet in DJ taal. Zo is bijvoorbeeld je starpower ‘euphoria’ genoemd. En extra geluidseffecten zoals het vervormen van muziek zijn toegevoegd.

LooksDe looks van de game ben ik inmiddels wel gewend. Het heeft toch veel weg van Guitar Hero. Het feit hoe je optreed voor publiek en de looks van het draaien wat je doet. Het word op dezelfde manier afgebeeld als bij Guitar Hero. De game is getest op de Xbox 360 en je ziet qua graphics zeker wel een verschil tegenover de game op de Wii. Je merkt gelijk dat de Xbox 360 een stuk krachtiger is. Een nadeel is de snelheid van de Xbox 360, die trager is dan de Playstation 3.

MuziekDe songs die gebruikt zijn in DJ Hero zijn voor elk wat wils. Zo zijn er verschillende stijlen zoals Hip Hop, Pop, Dance maar ook Rock. Leuk is dat er ook mixen tussenzitten die erg gaaf klinken. Alle nummers die ik herken lijken wel gemixed te zijn. Naast de normale modes kun je ook tegen andere spelen. Bijvoorbeeld met je gitaar, wat een leuke extra is.

MeningOndanks dat er de afgelopen maanden meerdere muziek games uitgebracht zijn, is dit weer een hele frisse wind onder de muziek games. Mocht je dus nog twijfelen of je hem voor Kerst vraagt of zelf gaat aanschaffen, dan zou ik zeggen twijfel niet langer. Je moet wel het wel leuk vinden om voor DJ te spelen anders is de game misschien een stuk minder leuk.

ScoreGameplay: 8/10Fun: 9/10Levensduur: 8/10Graphics: 9/10Geluid: 8/10Originaliteit: 8/10Score volgens reviewer: 8,5InformatieUitgever: ActivisionPlatform: Playstation 3, Wii, Xbox360Kosten: Bundel richtprijs €89,99Genre: Muziek game

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.