Kennismaken met de presentator van Buzz Quizworld is mij erg goed bevallen. Toen Sony aankondigde met een nieuwe game Buzz Quizworld te komen had ik gelijk mijn oog al laten vallen op deze game. En inmiddels heb ik hem al behoorlijk wat gespeeld. Lees verder om alles te weten te komen over deze game.Het eerste wat mij opvalt aan deze game zijn de looks. De eerste Buzz Quiz-game die ik speelde, was op een Playstation 2. Op het moment dat ik hem ga spelen op de Playstation 3 gaat er een wereld voor me open. De game ziet er grafisch erg goed uit. Tot in de kleinste details hebben ze aan de game gewerkt.

Op het moment dat je begint, mag je eerst je personage samenstellen. Wat ik erg handig vind, is dat hij het personage dat je kiest linkt aan je naam en opslaat. Zo hoef je niet iedere keer helemaal van voren af aan de game in te stellen. Dit is mooi meegenomen natuurlijk als je later de game speelt. Aan deze game van Buzz zijn nieuwe personages toegevoegd. Gezichten die we nog niet eerder hebben gezien komen voorbij. Erg grappig is het oude omaatje.

Op het moment dat je verder gaat krijg je van de Buzz presentator duidelijke uitleg over de games. Nieuw commentaar is toegevoegd aan de game. De grappige opmerkingen vliegen je om de oren. Als je verliest is het door zijn opmerkingen eigenlijk niet zo heel erg. De minigames zijn dit keer anders dan de vorige keer. Je hebt andere onderdelen. Het idee is wel hetzelfde. Alleen de laatste ronde is nog precies hetzelfde. De punten die je bij elkaar verdiend hebt, worden omgezet na tijd. Deze tijd kun jij gebruiken voor het beantwoorden van de finalevragen. Je speelt de onderdelen uit door vragen te beantwoorden en zo speel je jezelf een weg naar de finale. Eerder afvallen dan de finale kan niet, je speelt wel de hele game uit. Door middel van onderwerpen kiezen ga je verder. De speler met de laagste score kiest het onderwerp.

Leuk aan deze game is dat je ook online kan spelen. Over de hele wereld kunnen spelers tegen elkaar vragen beantwoorden. Ik heb de game ook online geprobeerd tegen Nederlandse spelers. En er zijn toch genoeg gamers te vinden. Helaas ben ik niet super goed in sommige onderwerpen maar het lukte me wel om tweede te worden. (Niet verder verklappen dat ik wat hulp kreeg!) Je kunt ook met meerdere spelers in een huis online spelen. Je kunt dan gewoon tegen andere gamers online spelen. Buzz Quiz World kent 5000 nieuwe vragen verdeeld over behoorlijk wat onderwerpen.

ConclusieDe game wijkt niet veel af van eerdere games van Buzz. Het is wel weer een leuke aanvulling op je collectie PS2 en 3 spellen als je van gezelschapsspellen houdt. Wij vinden het altijd wel gezellig om met meerdere samen te gamen en dan is Buzz Quiz World een leuke bezigheid.

ScoreGameplay: 8/10Fun: 8/10Levensduur: 7/10Graphics: 8/10Geluid: 8/10Originaliteit: 6,5/10Score volgens reviewer: 7,5InformatieNaam: Buzz Quiz World! Platform: PSP, PS3Genre: GezeldschapgamesPublisher: SonyRating: 12+Kosten: PS3: €44,99 Excl Buzzers €79,99 incl draadloze buzzers PSP: €34,99

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.