Tijd om weer eens een muismat onder de loep te nemen. Deze keer de Alioth 320 van Mionix. Let op de prijsvragen want we geven binnenkort ook een 400 formaat van deze muismat weg met dank aan Cyes.eu.

Looks
De looks zijn wel okay, zwart met verschillende kleuren groen en witte strepen in ronde vormen (laat mijn kamer nou groen met wit zijn!)Ook staat er het logo van Mionix in het wit op en “Alioth 320 Light-years ahead of the game- mionix.net”. De muismat is 320mm bij 270mm en is 3 mm dik. De achterkant is van zwart rubber.

Muismat
Nadeel van het zwart is, als je bijvoorbeeld katten hebt, zoals ik, die wel eens uitharen, en wel eens op je muismat liggen om je te irriteren, je de haren erg goed ziet op de muismat. Ander vuil is vrijwel onzichtbaar. De muismat is geschikt voor optical muizen, lazermuizen en de old skool balmuizen.

Gebruik
Zelf ben ik een 400 formaat gewend, ik kwam dan ook nogal eens naast de muismat terecht met mijn muis, maar dit ligt waarschijnlijk aan mijn vage gebruik van mijn muis. Vergeleken met mijn eigen muismat (waarvan ik de naam even niet noem) glijd de Alioth 320 wel wat stroever. Dit kan een plus zijn, maar misschien ook een min, voor mij was het voor het bewerken van foto’s en het maken van banners een plus maar voor gamen een min.

Conclusie
Over het algemeen is er niet echt een groot minpunt aan deze muismat. Zelf zou ik de 400 nemen, maar dat is persoonlijk. Hij had misschien wat meer girlie kunnen zijn, glitters, of diamantjes, of roze… Maar niet alle chicks houden daarvan, waaronder ik, dus ik vind hem goed zo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.