Ook wij blikken eventjes terug op de games van 2009, welke vonden wij nu zo mooi, welke was de allerbeste, welke was niets aan. Je kent het wel. Overal word je dood gegooid met lijstjes, wij doen er ook gezellig aan mee. Alleen of wij meiden ook toe zijn gekomen tot een algemene uitkomst… Lees dat zelf maar.Een tiental aan vragen werd aan de redactie, die bijna volledig uit vrouwen bestaat, gegooid de uitkomst? Wat vond jij de meest veelbelovende game? Waar liep het water in de mond en moest jij per se hebben? Was de game ook wat je er van verwachte?Games die worden genoemd zijn Dragon Age: Origins, Assassin’s Creed 2, Rabbids go Home, Scribblenauts, Bathman Arkham Asylum, Rhytm Paradise, Guitar Hero 5 en de DDR X Arcade. Als je dit alleen al leest gaat het de goede kant op toch? Verschillende games die genoemd worden en er is geen touw meer aan vast te knopen… Laten we deze maar snel overslaan want een duidelijke uitslag is er niet.Wat vond jij de leukste girly game van 2009? Why? Style Boutique, The Sims 3 (als deze onder de girly categorie hoort), Just Dance en Cooking Mama 3. Bijna een unanieme keuze voor Style Boutique, dat is voor ons dan de winnaar!

Axana wrote

Koken in een game is veel leuker dan in het echt.

Welke game was het meest origineel van 2009? Ga maar zitten, bereid je maar voor, want eenheid? Ja, die was weer even ver te zoeken. Ook hier weer verschillende namen die voorbij zijn gekomen; Mario Bros met de nieuwe multiplayer, Brütal Legend, Zeno Clash, Scribblenauts (is die weer!) en Fairytale Fights. Volgens de stemmen liep het erg close tussen Fairytale Fights en Brütal Legend, maar is laatst genoemde toch de winnaar.Wat vond jij een leuke promostunt om dus een game te promoten? Mr. T in de World of Warcraft reclame, Bayonetta babe verkiezing, Ratchet and Clank vanaf de Martinitoren in Groningen, Ozzy Osbourne uit de World of Warcraft reclame en Fairytale Fights. De promo stunt vanaf de Martinitoren was inderdaad erg leuk! Alleen lijkt het er toch op dat ze bij World of Warcraft winnen met de celebs die ze gebruiken om hun game te promoten.

XLG wrote

Mr. T, die gast is gewoon geweldig!

Beste opvolger van 2009? Er zijn verschillende opvolgers geweest in 2009, maar welke krijgt van de redactie nu de meeste stemmen? De stemmen gaan naar; The Sims 3, Modern Warfare 2, Uncharted 2, DDR X en Assassin’s Creed 2. Uiteindelijk krijgt toch Modern Warfare 2 de meeste stemmen, The Sims 3 valt toch net teveel tegen en wordt ook wel uitmelkerij genoemd.Favoriete gamepersonage uit de games van 2009? Vrouwen en het schattigheidsgehalte is vaak een goede combinatie, maar ook hierbij is het een lastige opgave geweest om tot maar één favoriet te komen. Toch hebben we de volgende karakters kunnen noemen; Scribblenauts mannetje, Zevran en Alistair van Dragon Age: Origins, Batman, Rochelle uit L4D2 en de aapjes uit Rhytm Paradise. Dan nog een dilemma: veel is leuk, lief en veel ‘aaaah’ en ‘mmmmm’ geluiden die je erbij hoort. Misschien maar weer doorgaan naar de volgende?Mooiste moment in een game? We gamen bijna nooit samen, dus dit gaat weer een lastige worden. Een aantal mooie momenten op een rij. Level 80 worden in World of Warcraft, de teksten uit Call of Duty roepen als het mannetje aan het gamen was “Bring in the dogs”!! Een zus die in Gears of War blijft leven en zich verstopte tijdens het gevecht… Über vals zingen in SingStar op de PlayStation en toch de highscore krijgen!! Een momentje samen tijdens The Sims 3 denkend dat de Sim in kwestie een vloek had gekregen van een mummie, maar eigenlijk wel een douche kon gebruiken. In de game AION een Daeva worden. Tijdens een potje Mario Kart de vraag krijgen “Wat ben je aan het doen?” en erachter komen dat je op het verkeerde scherm zit te kijken. In Tetris DS 200 lines clearen! Een vriend die zegt “ik ga dit winnen zonder te bewegen” van het plateau afmaaien tijdens een potje Mario Party op de GameCube. Geen uitslag, maar veel leuke momenten!

Lieverdd wrote

Misschien toch wel in WoW, toen ik ein-de-lijk level 80 werd!

Welke game hadden ze nooit uit moeten brengen? De slechtste van 2009?Nu komen we ergens, tenminste… Wat is de slechtste game van 2009? De antwoorden: een game die je helpt met het stoppen met roken op de NDS, Rock Revolution die game was echt slecht, de FIFA games mogen ook wel de deur uit, DJ Hero word een rip-off van Beatmania genoemd. The Sims 3, pure uitmelkerij en slechter dan The Sims 2. iCarly was te flauw en te saai en dan nog een aantal zonder mening… Maar dit zijn onze meningen en er is geen touw aan vast te knopen, wellicht dat het een hint is om een aantal games te verbeteren? Dus geen allerslechtste aller tijden.Meest verrassende aankondiging voor 2010? Hierbij zie je een aantal meiden duidelijk watertanden. Nieuwe games die eraan komen waar we ook vol smart op zitten te wachten. Ongetwijfeld zullen er nog leuke titels aankomen in de loop van 2010, maar voor nu: World of Warcraft: Cataclysm, Project Natal, Diablo III? Batman Arkham Aylum 2, Halo: Reach (nu al?!), Prison Break (nou ja, verrassing…?) We zijn ook benieuwd wat voor verdere verrassingen er in 2010 zullen komen.

Sproet* wrote

WoW: Cataclysm

Welke game wacht jij volgend jaar op?World of Warcraft: Cataclysm, The Sims 3 uitbreidingen, Mass Effect 2, Splintercell: Conviction, ook Pump it Up Pro uitgave voor thuis is een droom, Batman Arkham Aylum 2, Dante’s Inferno, Guild Wars 2 die eigenlijk in 2010 zou moeten komen!! Het is wel vrij duidelijk dat World of Warcraft: Cataclysm met stip bovenaan staat binnen de redactie!! Ik ben ook bang dat wanneer deze game uit zal komen in 2010, de halve redactie pleite is en twee weken niet te bereiken zal zijn!Zoals je hebt kunnen lezen gaan onze meningen allerlei kanten op! Er zijn teveel games uitgekomen, teveel meningen en genres… Ach, we hebben ons best gedaan! Wie weet komen we in 2010 wel met een lijst waar we het allemaal over eens kunnen zijn? Offeh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.