Toen ik dit spelletje voor de DS op internet tegenkwam, kon ik het stiekem niet laten om de game te bestellen. Mijn aandacht werd getrokken door het mooie herfstachtige hoesje. En hey, ik ben een Disney liefhebber! Dat het spel mijn verwachtingen te boven ging, blijkt wel. Lees snel verder!

TinkerBell and The Lost Treasure, gebaseerd op de gelijknamige Disney film, gaat over het kleine elfje van Peter Pan. TinkerBell is samen met haar vriendjes en vriendinnetjes druk bezig met het herfstfestival. Story modeIn de storymode van de game volg je in principe het verhaal wat ook wordt verteld in de film. TinkerBell en haar vrienden zijn druk bezig met het herfstfestival, om tijdens dit festival ook de Pixie Dust boom te redden. TinkerBell maakt echter per ongeluk de scepter kapot die nodig is om deze boom te redden. Je stuurt door middel van je stylus TinkerBell richting een magische spiegel die 1 wens kan vervullen.

Toen ik begon aan de Story Mode had ik er hoge verwachtingen van. Ik verwachte een ontzettend lang verhaal waarin ik TinkerBell moest begeleiden. Dit viel echter tegen. Ik vond het verhaal erg kort en was teleurgesteld in het spel. Met de besturing was ik overigens wel tevreden. Alhoewel alles met de stylus moest gebeuren, was de besturing vrij goed. Op de goede plek tikken was wel noodzakelijk, maar daar was ik snel aan gewend.

Fairy modeAlhoewel ik zwaar teleurgesteld was in de Story Mode, gaf ik de moed niet op en ging aan de slag met de Fairy Mode. De Fairy Mode lijkt erg veel op de Story Mode; Je doet allerlei klusjes en mini games om te helpen bij de voorbereidingen van het herfstfestival. Toch is deze speelmodus een nieuwe uitdaging.Verschillende feeënAls je begint aan de Fairy Mode, kun je allereerst kiezen uit 5 verschillende feeën om mee te spelen: Tinker Fairy, Light Fairy, Water Fairy, Garden Fairy en Animal Fairy. Het doel is bij allen hetzelfde, maar er zitten toch kleine verschillen in. Voor elke soort fee maak je een karakter aan waaraan je een naam kunt geven en waarbij je het uiterlijk kan aanpassen. Met deze fee maak je dan een versiering voor het herfstfestival. Deze decoraties komen aan het eind allemaal samen tot 1 mooi geheel.

De verschillen zitten voornamelijk in de manier waarop je bepaalde spullen verkrijgt in het spel, waarmee je dan weer kleren en meubels voor je fee kunt kopen. Een water fee kan bijvoorbeeld spullen maken uit water en een bloemen fee uit, je raadt het al, bloemen en planten. Naast het maken van de decoraties voor het herfstfestival, kun je dus ook bepaalde meubels en kleren bij elkaar verzamelen!

MeningPersoonlijk vond ik de game ontzettend vermakelijk om te spelen. Het spel is gericht op voornamelijk kinderen, waardoor iemand als ik het spel snel heeft uitgespeeld. Je ‘missies’ worden geheel begeleidt, volg de rode pijlen en je komt er vanzelf wel. Het spel is dus niet erg ingewikkeld. De besturing vond ik erg leuk om mee te werken. Een van de redenen dat ik een DS heb, is vanwege de touch screen. In deze game kunnen niet eens de normale knopjes worden gebruikt. De elf is vrij goed te besturen en het komt zelden voor dat je op het verkeerde ‘knopje’ drukt. Het uiterlijk van de game, daar was ik nog het meest verbaasd over. Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven toen ik alle mooie plaatjes en beelden zag in herfstkleuren. Zelfs de pratende feeën zien er fantastisch uit! Ook de vrolijke muziekjes neurie ik nog vrolijk na. Toch maak ik me zorgen over de levensduur van de game…

Score– Gameplay: 8/10- Fun: 8/10- Levensduur: 6/10- Graphics: 9/10- Geluid: 9/10- Originaliteit: 7.5/10Reviewerscore volgens de reviewer: 7.9

InformatieUitgever: DisneyPlatform: DSTalen: Engels, Nederlands, FransKosten: €29,99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.