Ja ja, ik ben wakker genoeg om mijn verslag van dag 1 op het 3 dagen lang durende Reality lan te posten! Ook benieuwd hoe het hier is?! Ik zal een zo goed mogelijke impressie proberen te geven.

Als eerste moet ik mij even verontschuldigen voor het ontbreken van foto’s (daar gaat mijn goede impressie!). Ik ben naast mijn kussen en make-up remover ook vergeten mijn fototoestel kabel mee te nemen (krijg je als je het lijstje ‘wat-mee-te-nemen’ denkt uit je hoofd te kennen)… Ik zal zondag zo snel mogelijk de foto’s bij het verslag zetten dus hou het in de gaten. Misschien dat ik hier nog ergens een kabel kan lenen, dan zal ik ze natuurlijk eerder toevoegen.
Gistermiddag om 3 uur gingen de deuren open van het Fries Congrescentrum in Drachten. De zaal was ook al erg snel gevuld en erg gezellig. In de avond waren er ruim 730 deelnemers in de zaal. Deze editie valt het mij ook op dat er erg veel dames aanwezig zijn, zeker 20 meer dan de vorige editie! En dan niet alleen vriendin-van maar ook veel gamende chicks. Go girls! Mijn voornamelijk buurmannen zijn allemaal erg aardig en grappig. De jongens gooien deze editie ook minder commentaar naar je hoofd als je langsloopt, of misschien dat ik toevallig de juiste gangpaden neem en het onbewust ontwijk, of misschien is het mijn oorontsteking en hoor ik ze gewoon niet.
Het thema deze editie is Halloween. Helaas komt het niet echt heel erg naar voren in de decoraties. Het jungle thema van de laatste keer was duidelijker aanwezig. Ik had hoop dat er nog wat aan gedaan zou worden zodra de lichten uit gingen om 10 uur ‘s avonds, maar na een optreden van de crew waarbij de presentator in een doodskist het podium werd opgedragen bleef de rest van het Halloween thema nog steeds een beetje uit. Maakt verder niet zoveel uit natuurlijk! De piepschuimen grafstenen in de gangpaden en eerder lief dan eng uitziende vleermuizen aan het plafond zijn ook wel genoeg. Ook viel me op dat er deze editie geen gekleurde vlaggen boven de tafels hangen die aangeven waar welke kleur tafels zijn, dit was de vorige editie wel erg overzichtelijk.
Genoeg over de decoraties en andere kleinigheden. Pluspunt is de verbetering van de Relax Area. Deze is veel beter georganiseerd dan de vorige keer. Helaas blijft het altijd erg moeilijk tafeltennis spelen in het donker met een oranje balletje. Ook ging het inchecken beter, de vorige keer ben ik zonder bandje doorgelopen, deze keer moest ik toch echt eerst inchecken. De controle was niet alleen bij de ingang aangescherpt maar ook ‘s avonds en ‘s nachts in de slaapzaal waren met meer regelmaat crewleden en security aan het checken of alles stil was.
Ook deze keer was er op de vrijdag een verkleed competitie gebaseerd op het thema. Er liepen heksen, ridders, veel mensen met witte maskers, een radioactieve opruim crew en Saw’s clown Jigsaw. De winnaar is volgens mij nog niet bekend. Maar ik laat het jullie zo snel mogelijk weten!
Er was één groot probleem op de vrijdag… De hele middag en avond was er geen internet. Dit zorgde voor behoorlijk wat ergernis onder de aanwezige gamers. Gelukkig is het probleem vannacht blijkbaar opgelost en hebben we nu weer een 50 Mbit/s verbinding.
Over het algemeen was de vrijdag een relaxte dag. Vandaag beginnen de game competities. Call of Duty 2 en 4, Counterstike 1.6, Counterstrike Source, Fifa09, Team Fortress 2, Trackmania en Unreal Tournament 2k4 instagib. Morgen zal ik het verslag van vandaag plaatsen. Hopelijk dan met foto’s!
Ik ga nu even mijn tanden poetsen. Een ontbijt van cola light en chips doet je adem geen goed in de toch al riekende vroege morgen. Which reminds me! De snackkraam is deze editie trouwens ook weer erg goed verzorgd! Patat, kipnuggets, hamburgers en frikandellen voor allen tot 1 uur ‘s nachts. Ik moet er zelf niet aan denken rond die tijd, maar de meerderheid van de lanners wel.
En met de frikandellen sluit ik af voor het verslag van vrijdag, je kunt ons nog steeds volgen op de live webcam of via de website van The Reality.Ik zeg, oant moarn!
*Update* – Foto’s toegevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.