Lang geleden leefden er in sprookjesland een aantal sprookjesfiguren. De kleurige wereld waarin zij leefden was niet zo vrolijk als dat het eruit zag. Ga mee in de wereld van Fairytale Fights. Ik mocht de game voor jullie spelen op de Xbox360.

VerhaalAls je naar mijn aantekeningen kijkt die ik gemaakt heb tijdens het spelen dan komen er een paar woorden onbewust terug. Ik start de game alleen en ga op ontdekkingsreis in het beginstadje. Alles ziet er onwijs schattig en kleurrijk uit. Hier en daar wel een slager, maar alles lijkt zo heerlijk onschuldig. Ik kies voor het sneeuwwitje personage omdat ze zo’n leuk jurkje heeft en begin met spelen. Andere keuzes zijn: Red Riding hood, The naked emperor en beanstalk Jack. Ik leer de besturing kennen en sla gelijk een zorgeloos konijntje voor pampus. Oeps! Dat was het verkeerde knopje. Al snel heb ik in de gaten wat de bedoeling is en loop ik verder. En dan ineens komen er een aantal gemene houthakkers die me helemaal tot moes willen slaan. Helaas snap ik de game nog niet helemaal en schakel de hulptroepen in om de game verder co-op te spelen. Je hebt twee modes die je kunt spelen. De quest mode houdt in dat je rondloopt door het spel en dan de opdrachten uitvoert die je op je pad tegenkomt. Arena mode speel je tegen elkaar de bedoeling is dat je elkaar doodslaat.

Samen met mijn game-partner in crime sla ik de houthakkers helemaal tot moes en we krijgen al snel een bijl in handen. Hiermee slaan we alle houthakkers die we verder komen neer. Een bloederige bende, af en toe glijd je door het bloed heen dit is een actie die toegevoegd is aan de game. Ons is eigenlijk al vrij snel duidelijk dat het een freaky spel is. Slaan met sprookjespersonages, konijntjes neerslaan, een doorgedraaide bever verslaan, houthakkers en gingerbread poppetjes uitmoorden. Ook de route die je aflegt is totally twisted. Bijlen die omhoog en omlaag gaan naar de grond waar je onder door moet rennen, water dat te hard gaat. Het is maar goed dat je oneindig veel levens hebt en de spelmakers hiervan hebben afgeweken want je wordt behoorlijk wat keren een kopje kleiner gemaakt.

Na een tijdje rondlopen in het spel wil je al overal op slaan, zelfs de onschuldige ontvoerde kinderen die gelokt worden door de slechterik Pied Piper krijgen de volle laag van ons. Telkens opnieuw zitten we te bekijken hoe freaky de route is die we moeten lopen, clowns die een tong uitsteken en je daarmee naar binnen trekken waarna je dood gaat, koekjes waar je overheen moet springen. Je kunt de game in quest mode spelen en in arena mode.

Graphics, looks en geluidDe looks zien er erg mooi uit. Eigenlijk vind ik het spel gewoon mooi. Het bevat leuke kleurtjes, grappige mooie omgevingen, duidelijk beeld. Het enige nadeel wat ik vind, is dat je niet kan inzoomen. Je kijkt ook niet vanachter je karakter maar je kijkt erop neer of vanaf de zijkant. Ook is het moeilijk de settingteksten te zien. Wij zitten hier bijna bovenop de tv om alles mee te krijgen. Er zijn behoorlijk wat grappige effecten in de game verwerkt. Ook bij een slachtpartij komt er een grote hoeveelheid bloed kijken of tijdens je tripje richting eindbaas doordat je op allerlei mogelijke manieren vermoord wordt wat wel bij de game past. Ook de obstakels die je tegenkomt tijdens het rondwandelen, je kijkt er niet raar van op.

De muziek in de game is nogal eentonig. Hetzelfde achtergrondgeluidje hoor je steeds terug, alleen bij gevaarlijke situaties of bossfights verandert het. Na een tijdje wordt het nogal eentonig. Wel is het muziekje dat je hoort redelijk rustgevend wat het effect samen met het spelen grappig maakt.

Mijn meningHet eerste wat ik zei toen ik de game begon te spelen is, je moet hier wel een twisted mind voor hebben zeg. De grofheid druipt er soms vanaf. De game is ontzettend origineel en grappig. Ook ziet het er mooi uit en daardoor trekt het je aan. De co-op quest mode is zeker leuk om te spelen. Ik vind de camera soms erg lastig vooral omdat hij niet goed meedraait of inzoomt. Wat ik jammer vind is dat je eigenlijk weinig van de sprookjes zelf terugziet. Als ik aan roodkapje denk, dan denk ik aan de grote boze wolf en niet aan gingerbread mannetjes, en bij sneeuwwitje denk ik aan de slechte stiefmoeder en de 7 dwergen en niet aan een doorgedraaide bever. Ik had de game tijdens firstlook al even mogen spelen en was toen helemaal onder de indruk. En ik ben dit nog steeds.

Gameplay

ScoreGameplay: 8/10- Fun: 9/10- Levensduur: 8/10- Graphics: 7/10- Geluid: 6/10- Orginaliteit: 8/10Reviewerscore volgens de reviewer: 8InfoOntwikkelaar: Playlogic Leuke info: De game komt van Nederlandse bodemConsoles: Playstation 3 en Xbox360Kosten: PS3 €64,99 en Xbox360 € 62,99

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.