Ik moet eerlijk bekennen dat ik als kind zijnde nooit fan ben geweest van geheime agenten of politieagenten. Speurtochten waren dan ook niet voor mij weggelegd. Dus toen we Mysims Agents kregen, had ik er ook niet zoveel vertrouwen in dat dit mijn genre game is. Maar gelukkig was binnen een paar minuten al duidelijk dat dit een grappig spel is.Voor de Wii versie heb je de Wii controller en nuck chuck nodig. Gelukkig is de game in het Nederlands, de gamepersonages niet, die spreken het sims taaltje. Na een grappig introfilmpje mag jij je eigen personage maken. Met een leuk jurkje en geschminkt gezicht begin ik aan mijn eerste missie. De grote droom van mijn MySims personage is om een echte geheime agent te worden en aanleg heeft ze d’r zeker voor! Nu moet ik nog bewijzen dat ik een echte geheime agent kan worden.

Het komt dan ook goed uit dat een bekende Poppy van me een probleem heeft. Haar hond is ontvoerd door de gemene Morcubus, die dit blijkbaar een leuke bezigheid vindt. Hij zegt dat de hond van hem is terwijl het helemaal niet zo is. Een missie om op te lossen natuurlijk! Na wat gezoek en gepuzzel blijkt dat Poppy de bazin is van de hond. De gemene Morcubus weet de hele stad te beïnvloeden. Tijdens mijn heldhaftige optreden, word ik gespot door een geheime agent. Mijn carrière kan beginnen nadat ik nog een aantal missies heb weten op te lossen. Zo krijgt de plaatselijke kapster een anonieme liefdesbrief en worden er bij de plaatselijke pizzabakker kaarten gestolen en ik moet uitzoeken wie het gedaan heeft en waarom.

Voor de missies heb je een aantal benodigdheden op zak; een vergrootglas waarmee je sporen kan zoeken die onduidelijk zijn, zoals voetstappen, een breekijzer om kratten open te breken en een moersleutel om dingen te repareren. Soms zijn er dingen stuk en door het te repareren krijg je een beeld of iets met opzet kapot gemaakt is of niet. Onderdelen voor de reparatie zoek je tijdens je missie.

Na deze missies krijg ik een eigen kantoor en kan ik agenten in dienst nemen die voor me werken. Ondertussen zit je zelf ook niet stil en ga je verder met missies. Al snel kom je er achter dat de gemene Morcubus de hele stad in de hand heeft en de burgemeester en een aantal bewoners corrupt zijn. Gelukkig dat ik met mijn luie maatje Buddy goed werk kan verrichten. Buddy is je compagnon en werkt voor je. Ingame doet hij echter weinig tot niets -helaas- en zit met regelmaat lekker in de jacuzzi of eet op zijn gemakje een pizza.

De game op de Wii ziet er erg grappig uit. De stijl is helemaal zoals je gewend bent van MySims. Vrolijke kleurtjes en een grappige omgeving. De besturing vind ik soms wat lastig. Je hebt de nuck Chuck vast met links en de controller met rechts wat soms lastig springen en lopen is. Mijn personage valt dan ook met regelmaat met de billen op de stoep. De game zelf is onwijs verslavend. Nu ik aan het typen ben, heb ik alweer zin om verder te spelen.

Pluspunten:- Leuk verhaal- Vrolijke kleuren- Grappige game- Wederom origineelMinpunten: – Ik vind de besturing wat lomp soms. – Je moet kunnen lezen anders kun je de game niet spelenEen grappige game, door de leuke missies verslavend. MySims secret agents voor de Wii is te koop voor ongeveer €49,99

Lees hier de review voor de Nintendo DS

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.