Tijdens het spelen van deze game kom ik erachter dat ik niet graag in de schoenen zou staan van deze hardwerkende verpleegster. Welke game? Hysteria Hospital. Wij mochten deze game voor jou proberen.Tijdens de start van het spel kom ik helaas gelijk een aantal min puntjes tegen. Je moet je gegevens invullen voor je het spel mag starten. Je typt met je Wii controller via een toetsenbord je naam in. Dit valt al gelijk enorm tegen want het is in de volgorde van een pc toetsenbord. Lastig zoeken als je normaal gewend bent om je vingers erop te kunnen leggen. Ik ben nog een die-hard blind typer ik bak er dus niks van.Eenmaal verder kom ik erachter dat je geen keuze hebt om de game in te stellen naar het Nederlands. De game is alleen te spelen in het Engels. Om de game te kunnen spelen moet je dus wel een beetje handig zijn met deze taal. Ook is een vergrootglas een bril of lenzen aan te raden. De letter grootte die gebruikt is om je missies in uit te leggen is zeer klein. Ik moet echt 2 x knipperen met mijn ogen en dan nog eens opnieuw proberen om te kunnen lezen wat mijn missie is.

Eindelijk mag ik beginnen! Vrolijk start ik met het spel, mijn doel is een x aantal patiënten verzorgen en zorgen dat zij weer fris en fruitig mijn ziekenhuis verlaten. Dit kan doormiddel van een behandeling of via een opname. Helaas gaat een opname nog niet lukken en daarvoor moeten ze naar een andere ziekenhuis per ambulance. Op het moment dat er een patiënt binnenkomt zet je de patiënt vanuit de wachtkamer bij de onderzoekende arts. Deze doet een screening en kijkt naar aanleiding daarvan wat de nodige behandeling is. Op het moment dat de patiënt a la minuut behandeld moet worden en geen bedrust nodig heeft pak ik met de controller de patiënt op en verplaats hem naar het behandel bed. Ondertussen heeft een collega verpleger de status al gevonden van deze patiënt en kan ik deze naar de behandelende arts brengen. Dit doe je door middel van je controller je klikt de status aan zo pak je hem op en vervolgens loop je naar de behandelende arts. Je moet dit binnen een bepaalde tijd gedaan hebben met het opgegeven aantal patiënten. Zo haal jij je level.

Inmiddels ben ik al een stuk verder. Ik heb de nodige missies gehaald en genoeg geld verdiend om ook bedden te kopen, een extra behandel kamer, een water automaat en een voedsel automaat. Ook heb ik ontdekt dat je de afdeling harder kan laten werken door hun loon te verhogen. Dit heb je ook nodig om sommige doelen te bereiken. Als een team werk je hard door en behaal jij je doel. Na een tijdje dit te hebben gedaan en na een aantal uitbreidingen word ik overgeplaatst naar een groter ziekenhuis waar nog meer extra’s zijn. Zo kan ik op mijn nieuwe afdeling een of ander raar verhit apparaat neerzetten waarin vet verbrand word (of iets dergelijks) een röntgen afdeling, een operatie kamer en een tandarts. Patiënten blijven binnenkomen om mijn goede zorg te ontvangen! En ze vinden toch dat ik het erg goed doe want het word alleen maar drukker en drukker. Natuurlijk rent mijn verpleegstertje rond van hop naar haar en weer terug. Ze doet haar uiterste best om de doelen te halen. Helaas ben ik al een paar keer gefrustreerd geraakt omdat madame niet helemaal naar me luistert. Ik zeg dat ze de was moet opruimen maar dat doet ze niet. Dan maar blijven klikken.

Het spel word dus steeds een beetje moeilijker de doelen worden lastiger en er is steeds meer te doen. Je moet goed opletten waar je klikt en wat je doet. Er zitten een aantal hele aparte behandelingen tussen zoals de koe behandeling. Wat het precies is dat weet ik niet maar je sleept de patiënt naar een koe die op en neer beweegt en doet en vervolgens heeft de patiënt bedrust nodig.

De game heeft wat weg van hospital tycoon en werkt ontzettend verslavend. Ik had echt de neiging van om door te gaan. Nog een level. Ow even nog. Ik ga kijken wat er gebeurd als ik dit doe. Uiteindelijk weet ik mezelf toch los te trekken van de Wii. Ondanks dat de game in het begin wat min punten heeft vind ik hem zeker de moeite waard. Als je van klik games houd waarin je gestructureerd moet spelen is dit zeker een aanrader. Voordelen:Leuke bezigheidGezellige gameGoed te spelenVerslavendNadelenIn het EngelsGeen duidelijk toetsenbord om gegeven in te voerenKleine letters bij doel uitlegHysteria Hospital is uitgebracht door Oxygen gamesIs verkrijgbaar voor de Wii, DS en PCPrijs ligt rond de 39,99 voor de wii 29,99 voor de ds en 19.99 voor de pc.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.