Het eerste CampZone nachtje zit er ondertussen weer op en zoals je kunt zien, zijn we die ook weer heelhuids doorgekomen. De avond ervoor had het nog even flink geregeld en gedonderd, wat gelijk een goede test was om te kijken of de tenten ertegen bestand zijn. Er moest hier en daar uit voorzorg wel wat Ductape aan te pas komen, maar verder ging het gelukkig allemaal uitstekend. Geen ingestorte of lekkende tent dus!In ieder geval die van ons niet, één van de andere legertenten wist de storm minder goed door te komen en lag er de volgende ochtend dan ook ingestort bij. Gelukkig stond hij nog leeg, de bezoekers mogen tenslotte vannacht om 00:01 pas het veld op. Net als vorig jaar, stonden er ook dit jaar vanmorgen al weer auto’s op de bezoekersparkeerplaats die het schijnbaar niet erg vinden om nog dik zestien uur te wachten voordat ze het CampZone terrein op mogen. We kwamen er ’s ochtends langsgereden toen we op weg waren naar Perry om iets op te halen.

GameParty’s big boss heeft zijn kantoor in Waalre zitten, wat vlakbij Eindhoven is. Volgens Google Maps en mijn navigatiesysteem was dat een kwartiertje rijden. Samen met Jeroen en Duco rond negen uur vertrokken, zodat we ook nog even langs de Jumbo konden en uiterlijk om twaalf uur terug zouden zijn, omdat daarna niemand het terrein meer op mag (in verband met de bezoekers die zich in de loop van de dag massaal op de bezoekersparkeerplaats verzamelen). Helaas ging het allemaal niet zo vlot als verwacht. De heenweg waren we op de snelweg richting Eindhoven al drie (!) keer fout gereden door alle omleidingen en het gezeik met GPS signalen in Eindhoven en waren we blij dat we eindelijk een bord tegenkwamen waar ‘Waalre’ opstond. Ik begon al enigszins geïrriteerd te raken, maar goed, we hadden het gevonden dus problem solved!

Maar. Niet. Heus. We hadden namelijk de terugweg nog niet gevonden en de omleidingen en het GPS gezeik werd er niet minder op. We zijn serieus ontelbaar vaak verkeerd gereden, het navigatiesysteem stuurde ons wegen op die er niet waren, overal reden we op omleidingen of bestemmingen waren afgeplakt op de borden boven de weg en het was nog redelijk druk op de weg ook. Tot overmaat van ramp bleef die navigatietrut ons verkeerd sturen en zeiken dat we ‘indien mogelijk moeten keren’ en ‘de afslag richting de A2 moesten nemen. Ik kon die kuth**r halverwege wel uit het raam flikkeren. Na nog tien keer verkeerd te zijn gereden, hebben we de auto ergens langs de kant gepleurd en het navigatiesysteem ingesteld op ‘snelwegen vermijden’. Hierdoor deden we er wel wat langer over (maar goed, dat kwartier kon er ook nog wel bij) maar kwamen we uiteindelijk wel goed en wel (en chaggo) aan op het CampZone terrein. Dat we in plaats van de twintig kilometer dik zeventig kilometer gereden hebben is iets waar ik misschien later wel om kan lachen. Op dat moment in ieder geval niet! Ook geen boodschappen meer gedaan, want dat zouden we nooit meer gehaald hebben voordat het twaalf uur was. Maar goed, dat komt morgen wel dan.

’s Middags konden we dan eindelijk beginnen met het inrichten van de maintent (eerst moest de verlichting geïnstalleerd worden en dat duurde nogal lang). Alle TV’s en consoles moesten dus van het crewhok naar de maintent gesleept worden en aangesloten worden. Was redelijk wat werk, maar zoals het spreekwoord zegt, vele handen maken licht werk 😉 en het was ook best gezellig, met zijn allen de boel inrichten. En de consoles uittesten natuurlijk. Met één van de Xbox 360’s ging iets fout waardoor Guitar Hero: Greatest Hits na een minuut in de console te hebben gezeten helemaal onder de krassen zat door de laser van de 360. Game kapot dus. Johan zegt dat hij het wel weer doet als hij gepolijst wordt, dus dat gaat ie morgen even proberen. I hope so!

Voor de rest vandaag lekker een beetje rondgehangen, achter mijn laptopje of course, in de maintent, gezellig gekletst met verschillende mensjes en de jongens hebben zelfs nog even gevoetbald. Nu hebben we nog lekker de ruimte voor onze tenten, na vannacht zal dat wel anders zijn, als alle bezoekers hun tentjes overal hiervoor neerplanten. Ben ook wel benieuwd hoe een chaos het weer gaat worden als iedereen om één over twaalf zo snel mogelijk het veld op probeert te komen! Maar goed, daarover morgen weer meer. Toen net nog even polsbandje en crewshirtje op wezen halen. Shirtje is dit keer gelukkig maar één maat te groot in vergelijking met de vier maten te groot van vorig jaar. En deze blauwe is een stuk beter dan de knalgele-met-roze-Kirby waar in ik vorig jaar voor lul liep! Vanavond lekker Kebab eten en voor nu: Byebye!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.