Rod Humble, het hoofd van het EA Play label heeft het feit dat het bedrijf regelmatig nieuwe Sims uitbreidingen levert verdedigd. Als er volgens hem geen vraag naar zou zijn, zou er geen reden zijn om ze uit te brengen.EA kreeg al vanaf het begin veel kritiek op de vele expansion packs die werden uitgebracht. Volgens sommige mensen was het ze voornamelijk te doen om mee te zeilen op het succes van The Sims. Tegenwoordig zijn uitbreidingen, downloads en toevoegingen aan games de normaalste zaak van de wereld en verwachten veel mensen juist uitbreidingen en downloads van games.Rod Humble:

“Ik heb veel kritiek gehoord over de jaren heen – bij het openen van the Store, waar je bepaalde items kon kopen zoals meubels, en nu hoor ik het weer een beetje met de komst van Sims 3.”
“Ik vind, dat al deze expansions zeker iets toevoegen – dus als we ze niet zouden maken en er geld voor zouden vragen, hadden we ze nooit gemaakt. Het is niet zo dat iemand er iets aan verliest als ze het ook gratis hadden kunnen krijgen – ik verzeker je, ik heb winst en verlies gezien, we konden het gewoon niet gratis maken met het oog op het hele bedrijfs gebeuren.”
“Het tweede is vanuit een speler oogpunt, ik ben altijd van de andere kant van het kamp geweest en ik snap het gewoon niet.Ik wil gewoon meer dingen voor de game waar ik van hou. Ik hou van mijn extra Burnout auto’s, ik vind de extra content in games leuk – ik vind de extra content in Fallout ook leuk, ik vind de game zo leuk dat ik er meer dingen voor wil hebben.”
“Dus ik vind het leuk, en ik kreeg ook de indruk dat veel van onze core Sims spelers het ook leuk vinden. Maar ik denk dat voor de spelers die de game nog niet hebben, dat ze het gevoel hebben dat ze achter lopen als ze niet alle expansion packs hebben. Daarom denk ik dat het goed is dat we een eens goed gaan kijken naar de prijs. We kunnen bijvoorbeeld de eerste twee expansions bundelen voor een lagere prijs. Er zijn veel spelers die hier op wachten. Ze weten dat het eraan gaat komen, en ze willen best 2 jaar wachten om alles in één keer te krijgen.”

Humble heeft ook laten weten dat de meeste Sims games werden verkocht na het verschijnen van Sims 2. En de expansion packs doen het vandaag de dag nog steeds erg goed in de PC verkoop, sommige zelfs jaren na release.Rod Humble:

“Die games zijn gewoon van zoveel waarde. Als je nu de Sims 2 compilatie zou kopen, kan het je uren en uren bezig houden, en ik denk dat die waarde, nu word herkend en erkend.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.