Op 20 juni kwamen wij van Female-Gamers op bezoek in Coevorden op Lan-macht. Lees snel verder voor het verslag!

Aankomst:
Onze TomTom raakte wat in de war bij Coevorden, maar er stonden al ver vantevoren (in beide richtingen) bordjes van de LAN-macht langs de kant van de weg die aangaven welke kant je op moest. LAN-macht werd gehouden op een leger kazerne. Toen we aan kwamen rijden moesten we dan ook eerst voor de slagbomen parkeren en ons legitimeren in een legertent, waarna we na het betalen van 20 euro borg een bezoekerspas kregen. Daarna konden we doorrijden. Het werd even gevaarlijk toen we precies door een motor demonstratie moesten rijden, die op de weg naar de loods lag. Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen moesten we onze Citroën parkeren tussen grote legervoertuigen, Onder andere rode kruis trucks en andere grote vrachtwagens van de Landmacht.
Het was inmiddels hard gaan regenen dus de warme droge mega-loods was dan ook erg prettig om binnen te komen. Ik ging er vanuit dat er normaal gesproken voertuigen in de loods werden opgeslagen. Binnen liep je meteen tegen de kassa aan met daarachter een tank o.i.d.. Het zag er in ieder geval gevaarlijk uit. Het was echt te merken dat er veel aan sfeer was gedaan. Overal hingen legernetten. Ook stonden er tanks, legertenten en waren er veel camouflage patronen te zien.
Wat mij op viel was dat er veel oudere lanners aanwezig waren. Heren van in de 40 die met hun maten aan de lange tafels zaten. Ook waren er veel Duitsers te vinden, wat natuurlijk logisch is gezien de grens met Duitsland niet zo ver weg is. Er liepen ook veel mensen van het leger zelf. Geheel in werkkleding werden er wat Landmacht spullen uitgedeelt, maar echt aan nieuwe mensen werfen werd niet veel gedaan. Ik denk ook niet dat ook maar de een kwart van de jongens die er zaten door de keuring zou komen.
Voorzieningen:
De slaapplaatsen waren ook goed geregeld, alle deelnemers kregen een eigen bed met matras, maar voor kussens en dekens/slaapzakken moest wel zelf gezorgd worden. De slaapplaatsen waren ongeveer 40 meter lopen van de loods waarin de lan was. In een andere loods kon dan geslapen worden.Een klein nadeel waren de wc’s, die stonden buiten, en met het pokkeweer in het weekend en in het donker was het niet altijd even fijn om naar buiten te lopen. Ook waren er geen aparte wc’s voor heren en dames. Maar over het algemeen waren de wc’s verder heel schoon. De douches waren ook buiten in een speciale ‘kar’.De gangpaden waren breed, struikelen over kabels was zowaar bijna onmogelijk (zelfs met de hoge hakken die ik aan had). Je had ook veel ruimte op je tafel. De stoelen zaten ook erg lekker, en dat is natuurlijk wel een plus als je er 3 dagen op moet zitten! Toch waren er ook mensen die hun eigen stoel mee hadden genomen.
Een ook erg grote plus was dat het avondeten en het drinken helemaal GRATIS was! Met de keuze uit thee, koffie en ranja moest je misschien wel van het terrein af voor alcohol etc. Maar technisch gezien zou deze hele lan gratis kunnen zijn geweest op de reis en misschien wat zelf meegebrachte broodjes na. Internet kwam de eerste dag pas rond 7/8 uur online. Verder was de lanverbinding over het algemeen goed, maar viel het soms hier en daar weg. Maar gezien het hun eerste LAN is kunnen we ze dat wel vergeven.Wedstrijd aanduidingen konden wel wat beter. De competitie tijden waren soms wat onduidelijk aangegeven en ook was het soms onduidelijk wie tegen wie moest spelen.
Dames:
En dames? Ja, dames! Er waren er minder dan op de Reality LAN dat zeker, maar ze waren er wel te vinden! Hoewel het er niet meer dan 20 waren die er echt 3 dagen zaten, schat ik. Verder waren er ook wat dames die in de lancrew zaten en er waren wat vriendinnen op bezoek. Ook waren er wat dames van de Landmacht aanwezig.
Activiteiten:
Paintballen was een groot succes, ook al zat het weer wat tegen, veel heren gingen toch buiten in de regen op elkaar knallen met geweren. Voor 4 euro per persoon kreeg je een marker (geweer), een gevulde luchtfles, een masker, een outfit (in de stijl van de Koninklijke Landmacht) en 100 verfballen. Voor 4 euro extra kreeg je nog eens 100 verfballen. Ik weet niet hoe het verder is gegaan met kleiduif schieten.
Er waren ook wat interessante demonstraties van het leger, maar volgens mij kregen ze toch niet de toeschouwers die ze hadden willen hebben buiten. De heren en dames waren er voor de lan en zaten dan ook liever achter de computer dan buiten in de regen. Er was ook een relax area aanwezig. In de relax area lagen lekkere kussens en was er een groot scherm met films.
Conclusie:
Over het algemeen een zeer geslaagde, sfeervolle en leuke lan! Zeker een aanrader. Als het weer ook had meegewerkt was het zeker een dikke 10.Voorzieningen: ++++Sfeer: +++++Activiteiten: +++++Bereikbaarheid: +++++

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.