Eindelijk het tweede deel van de Top 30 Gamers Guinness World Records! Heb je het eerste deel niet gelezen? Neem dan even een kijkje hier. De nummers 11 tot en met 20 komen nu aan bod. Weer een aanvulling op het lijstje ook leuke, vreemde en onovertrefbare records in de land der gamende peeps.
11) Eerste controversiële videogame
De eerste videogame die zo controversieel bestempeld was, was toentertijd gebaseerd op de film Death Race 2000. Het doel in deze game was het besturen van een auto en zoveel mogelijk gremlins overrijden binnen een bepaald tijdslimiet. Velen maakten zich zorgen over deze game, voornamelijk omdat deze aan kon zetten tot onverantwoordelijk rijgedrag.

12) Het land die de meeste games heeft geweerd
Op alle games zit wel een leeftijdsgrens voor de leeftijden waar de game geschikt voor zou kunnen zijn. Ondanks dat zijn er alsnog landen die verschillende landen die games kunnen weigeren. Zo is Australië het land waar in augustus van 2008 de meeste games, 14 in totaal, geweigerd zijn.

13) Meest geanimeerde spectators
In de racegame GRID, gemaakt samen met codemasters is de game met de meeste spectators. Het gaat om de game Colin McRae: DiRT, in deze game heb je verschillende race tracks en hierbij zijn 40.000 apart gemaakte, geanimeerde spactators die de races bekijken.

14) Eerste land die alle videogames verbied
Schokkend! Op 30 juli 2002 heeft de Griekse overheid besloten dat de wet “3037” alle elektronische games te verbieden. Zo is Griekenland het eerste land die alle games verbied, zelfs de schokkende game, My Little Pony: Best Friends Ball. Op 25 september werd deze wet enigszins bijgeschaafd dat men nog wel games mocht spelen zolang je er zelf maar niet financieel beter van kunt worden, denk dan aan een gok spel als Poker…

15) Eerste virtuele popster die een liefdadigheid evenement organiseert
In juli 2007, tijdens het Live Earth Tokyo concert was er een hologram zien van de Amerikaanse vice-president AL Gore. De hologram van Al Gore werd door Lumi, de lead zanger van Genki Rockets, geïntroduceerd. Het verassende hieraan is dat Lumi een 18-jarige meid is die is geboren op 11 september 2037. Ze is een virtual-reality constructie gemaakt door Tetsuya Mizuguchi en muzikant Kenji Tamai. Lumi maakte haar debuut in de Mizuguchi’s puzzle games Lumines II.

16) Eerste videogame gemaakt samen met de Engelse regering
In 2006 heeft Sony de game Buzz! The Schools Quiz geïntroduceerd. Deze game werd speciaal gemaakt voor het gebruik in klaslokalen. Deze game bevat meer dan 5000 vragen van het oude Egypte tot vragen over het weer. Het was de eerste console game die samen met de Engelse regering is gemaakt. De game wordt door duizenden kinderen op de basisscholen gebruikt door heel Engeland en werd in 2007 geïntroduceerd in Spanje.

17) Eerste videogame ‘jamming’ sessie
Op 6 april 2006 heeft Luke Albigis, uit Engeland, 2 uur lang Guitar Hero gespeeld op de Leicester Square tube station in Londen. Hij heeft zijn weg gejammed door alle 30 liedjes die in de game zitten en heeft al het geld gedoneerd aan goede doelen.

18) Eerste lied die meer deed verkopen op Xbox Live dan op iTunes
De rockband Motley Crue heeft hun lied “Saints of Los Angeles” teglijkertijd uitgebracht op iTunes en het Xbox Live netwerk zodat Rock Band spelers deze game konden downloaden. Het lied werd 47.000 keer gedownload via Xbox Live in de eerste week en liet de 10.000 downloads op iTunes een flinke poepie ruiken.

19) Langste drum marathon op Rock Band
De langste marathon drums spelen in de game Rock Band staat genoteerd op 26 uur en 40 minuten. Sean “Phr44k” Feica afkomstig uit Canada heeft in Londen, Ontario dit record gezet op 26 en 27 juli 2008.

20) Eerste game met snelle tijdgebeurtenissen
Snelle tijdsgebeurtenissen zijn grafische opeenvolgingen in een game die tijdens kritieke verhaalpunten voorkomen. De game Dragon’s Layer uit 1983 op de Laserdisc is de game die er voor heeft gezorgd dat dit zo soepel mogelijk verliep in de game.

Lees hier deel 1
Lees hier deel 3

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.