Langzaam maar zeker stromen de inschrijvingen binnen voor ons DDR toernooi. Zo ook de aanmelding van Tare. Van steeds meer kanten hoorde ik verhalen over haar. Tijd om eens wat vragen te stellen! Lees hieronder het vlotte en leuke interview met DDR chick Tare!
Zou je je aan onze lezers voor willen stellen wie je bent?
Nou, mijn naam is Kaanda en ik ben 17 jaar jong. Op internet heet ik Tare. (Ik denk ook makkelijker te onthouden) Ik woon in De Meern, vlakbij Utrecht.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik woon boven een winkelcentrum, dus je raad al, ik werk bij de Albert Heijn als kassamedewerkster. Ik studeer Multi Media (nu 2e jaars) op het Grafisch Lyceum Utrecht. Buiten school en werk heb ik nog hobbies zoals: mijn eigen weblog bijhouden, gamen, tekenen, zingen, met Japanse mode bezig houden, leuke dingen doen met mijn vriendje, en zo af en toe DDR of ITG spelen in arcade hallen.

Speel je zelf games? Zo ja, welke?
Ja. Ik heb zelf een Nintendo DS, daar speel ik vooral adventure/puzzle games op. Daarnaast ben ik dol op music games, zoals DDR, Stepmania, ITG, Pop’n Music, IIDX, Drummania, Percussion Freaks, etc. Op de PC ben ik dol op bouw spelletjes zoals de old skool Rollercoaster Tycoon en Ceasar 3.

Hoe ben je begonnen met het spelen van Dance Dance Revolution?
Ik ben in 2006 begonnen, eerst speelde ik Stepmania. Op internet vond ik een site over DDR e.d. (ddrnl.com). Op dat forum kwamen vele mensen uit Nederland die, net als ik, aan DDR deden. Zo werden er ook meetings gehouden en ben ik een keer mee geweest naar een meeting. Mijn eerste meeting was in Silverstone, Zwanenburg. Daar speelde ik voor het eerst op de DDR Extreme en ITG 2.

Je staat bekend als een onwijs goeie DDR chick wat doe je ervoor om zo goed te zijn?
Toen ik een relatie begon met mijn vriend wilde ik net zoals hem worden. Hij was een soort van held/inspiratie voor mij. Ik wilde gewoon de beste van Nederland zijn, in ieder geval gewoon zo goed mogelijk worden. Ik ben nog al een persoon die snel dingen opvat en zo kon ik binnen 1 maand een 10 footer (Max 300) halen. Mijn maximale niveau momenteel is 12 footers.

Je vertelde mij dat je vriend ook DDR speelt, oefenen jullie veel samen?
Heel vaak wel. We gaan samen altijd naar meetings en trainen of spelen voor plezier DDR. Het is niet dat we wedstrijdjes tegen elkaar houden, want ik weet dat hij toch altijd van mij wint. *giechelt*

Is hij goed?
Niet om op te scheppen, maar in mijn ogen is hij goed. Hij heeft al een paar toernooien gewonnen, DDR en ITG. En normaal als we gewoon spelen, haalt hij erg goede scores.

Vind je dat niet vervelend? Dat hij van je wint? Of win jij ook wel eens van hem?
Naja, hij speelt langer dan ik. En hij maakt ook muziek, wat voor hem weer in het voordeel is, omdat hij zo het ritme goed kan horen. En hij is een stuk sneller dan ik, qua pijlen raken enzo.

Doe je vaak mee aan toernooien?
Dan moet ik even tellen, 1x IT-Games toernooi, 3x DDR toernooi. Dus totaal 4x.

Wat is je hoogste plaats die je behaald hebt?
2x een plekje tussen de 5e en 8e plaatsen op Expert (DDR) en 2e op Medium (ITG). Haha! Maar ik ben wel eens 4de geworden in seeding ronde (voorrondes) op Expert niveau.

Hoe vaak speel je DDR per week?
Laten we eerder zeggen per maand, want zoveel speel ik niet meer. Vroeger ging ik 1x per week naar een arcade, maar nu ik studeer en met geld ook een beetje krap wordt (ik moet minderen met Ebay-en), ga ik 1 รก 2x per maand naar een arcade hal.

Op welke console speel jij DDR of met welke pc game?
Ik heb geen consoles thuis. Ik speelde in het begin op een foampad met Stepmania. Gewoon simpel op de PC aansluiten en spelen maar. Ouders waren niet zo blij met het gestamp van mij. Haha!

Ga je ook vaak naar evenmenshallen waar een DDR machine staat?
Naja evenementen, daar kom ik dus echt heel weinig. Ik ben wel eens naar Gameplay geweest daar gaf ik demo’s voor ITG en DDR. Op conventies zoals Animecon en Abunai heb ik wel even gespeelt, maar daar hebben ze geen machines.

Hoe komt het eigenlijk dat toch (bijna) altijd mannen een DDR toernooi winnen?
Het niveau van de mannen ligt hoog. Je moet dan maar net geluk hebben dat je een liedje kan halen op 10 footers. Je hebt ook veel uithoudingsvermogen nodig om zoiets makkelijk te halen. Ik denk dat veel meisjes dat niet hebben. Maar elk meisje is anders. Ik kan niet veel zeggen dan veel oefenen, luister goed naar de muziek en have fun! Gewoon niet opgeven, want die mannen, zullen ooit eens boeten dat ze telkens winnen. Haha!

Wat vinden de mannen/jongens ervan dat ze achter een meisje eindigen tijdens zo’n toernooi?
Hahaha, ik denk dat het echt een steek in hun hart is. Ik denk dat ze toch wel zoiets hebben van: “FIJN, VERLOREN, VAN EEN MEISJE?!” Geloof me, wij, en dan spreek ik voor jullie allemaal dames, kunnen het ook!

Wat vind je ervan dat Female-Gamers een toernooi organiseert voor alleen vrouwen? Heel leuk natuurlijk! Eindelijk wint er een keer een vrouw in dit toernooi. Ik word soms zo zat dat altijd die jongens moeten winnen. Nu krijgen wij de eer! ๐Ÿ˜‰

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.