Little King’s Story is een RPG voor de Wii ontwikkeld door Cing, Marvelous Interactive en Town Factory. In de game word je plotseling koning en moet je een land vol inwoners regeren. Rising Star Games zal de game in Europa op de markt brengen begin 2009.

Gameplay
De speler is een jongen genaamd Corobo Bred. Corobo vindt een mysterieuze kroon die hem de macht geeft om mensen te betoveren en ze te laten doen wat hij zegt. De goal van de speler is met Corobo’s nieuwe krachten zijn volk tevreden houden en steden bouwen. In het spel zijn er 7 andere rijken met elk een eigen koning. Elk rijk zal ook zijn eigen specialiteiten hebben. De speler kan verschillende baantjes beoefenen, zoals een soldaat, timmerman, boer of jager. Elke inwoner heeft zijn eigen persoonlijkheid, en zal vechten tegen vijanden buiten hun rijk.
Karakters in het spel.
King Doburohku: De koning van blijheid. Zijn doel is zijn blijheid vooral verspreiden.Princess Booke: Dochter van koning Doburohku. Deze prinses is helemaal gek van de wetenschap.Liam: Een grote vent met een klein hartje. Hij zit in het kabinet als minister voor… Van alles.Verde: Een mooi en vrolijk meisje. Zij zit ook in het kabinet en doet de administratie.
Ontwikkeling
Little King’s Story begon ooit als “Project O.” Hoofdproducer was Yasuhiro Wada, hij is tevens de bedenker van de serie Harvest Moon. Andere bekende namen die aan de game hebben gewerkt zijn Hideo Minaba (Final Fantasy XII) en Youichi Kawaguchi (Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King). Producer Kimura kwam naar eigen zeggen op het idee voor Little King’s Story door een boek dat hij als kind las genaamd The Little Prince. Little King’s Story werd als eerste getoond (toen nog met de naam Project O) op de Tokyo Game Show 2007. De officiële website hield een UMA (Unidentified Mysterious Animal) wedstrijd. Mensen van over de hele wereld konden een schets opsturen van een monster dat ze zelf bedacht hadden. De eerste prijs was je eigen UMA in het spel. 99 andere winnaars moesten het doen met hun schets vertoond in het spel. De 5 monsters die wonnen waren: “Flummex”, “Octoknight”, “Pirabbit”, “Ninjūn”, and “Kabelle.”Yoko Shimomura maakte de muziek voor het spel. Ze is onder andere bekend van haar muziek in de Kingdom Hearts serie.
Trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.