In The Sims 2 zag je dat er een carpool voor kwam rijden en je sim naar zijn werk bracht. In The Sims 3 is dit aangepast. Doordat je makkelijk van de ene naar de andere kavel kunt lopen kun je jouw sims ook volgen naar hun werk of naar school, alleen kun je niet mee naar binnen. Dat is jammer, maar je weet in elk geval wel in welk gebouw in de buurt jouw sims hun tijd doorbrengen.

Tijdens de persvoorlichting van The Sims 3 vorige maand zijn er verschillende details van de game naar buiten gekomen. Zo kon je in een eerder stukje hier op de site lezen dat je Sim een politieke carrière wil. Je kunt dus jouw sim volgen tot aan het stadhuis en dan sta jij te wachten op de stoep tot hij vrij is. Maar het schijnt dat er ook ziekenhuizen zijn waar je kunt werken, je sims laten bevallen en organen doneren om geld te krijgen?!

Elke carrière heeft een eigen gebouw waar jouw Sims naar toe kunnen en in zullen verdwijnen. Om te promoveren naar een volgende functie zal jouw sim aan zijn vaardigheden moeten werken. Denk hierbij aan de persoonlijkheid, de relatie met de collega’s en je baas. Als je druk bezig bent aan het slijmen, kan het maar zo zijn dat jouw Sims werk mee naar huis moeten nemen. Welke carrières kunnen we verwachten?

– Atletiek- Politiek- Entertainer- Militair- Journalistiek- Crimineel- Politie
– Koken- Scheikundige praktijken- Leerkracht- Medisch- Muziek- Zakenleven

Deze banen zijn eigenlijk hetzelfde als in The Sims 2, nu maar hopen dat je andere soorten vaardigheden nodig hebt om een stapje hoger in de carrière ladder te komen. Waar kun je werk zoeken? Je kunt zoeken via de bekende weg in de krant maar ook op een gebouw klikken waar je kunt werken om te zien welke functies er vrij zijn. Je kunt kiezen uit een fulltime of parttime baan. Is het een stressvolle baan, dan kies je bijvoorbeeld voor een minder stressvolle dag, dan zul je ook minder ervaring op doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.