Rondom de komst van The Sims 3 kunnen de fans hier allerlei nieuwtjes vinden op de website. Maar wat ook leuk is om te weten hoe Sims spelers tegen de komst van de nieuwe game aankijken. Zijn ze er blij mee? Of vinden ze het onzin dat er een deel 3 komt. Ook leuk om te weten of ze zelf nog iets doen met The Sims buiten het ‘alleen spelen’ om. Aan de hand daarvan hebben we een aantal Sims fans gevonden en die hebben al onze vragen beantwoord, als eerste hebben we Colin aan de tand gevoeld, hij speelt The Sims. De game die door vele als een meidengame wordt bestempeld.Zou jij je aan de lezers van Female-Gamers.nl even voor willen stellen?
Ik ben Colin van Hoek, 21 jaar en kom uit Zoetermeer.
Wat spook je uit in het dagelijks leven werk/studie?
Ik studeer aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werk daarnaast als freelance journalist bij Het Streekblad, een lokale krant in Zoetermeer.

Heb je ook een gamersnickname?
Nee.

Wat voor gameplatform speel jij je games?
Ik speel eigenlijk alleen op de PC.

Wat voor games speel jij allemaal?
Voornamelijk spelletjes met een doel. En dan voornamelijk oude spelletjes zoals Rollercoaster Tycoon 2 of Transport Tycoon. En natuurlijk The Sims. Af en toe speel ik wel eens Fifa, een spelletje van mijn broertje.

Wat is je absoluut favoriete game ooit? En waarom?
The Sims is mijn favoriete spel. Omdat ik er constant bij blijf terugkomen. Als ik het even niet speel komt er na een tijdje vanzelf een moment waarop ik het wel weer móet spelen. Het gaat nooit vervelen en de updates, van Sims 1 naar Sims 2 en binnenkort naar Sims 3 zijn geweldig. Het gaat grafisch vooruit en ook in de diepte worden er verbeteringen aangebracht.

Welke game zit jij vol smart op te wachten?
Dat mag duidelijk zijn. THE SIMS 3!!

Je speelt The Sims, ben je bij Sims 1 begonnen? Of heb jij je meteen op de tweede versie gestort?
Ik heb alle versies gespeeld. Dus The Sims 1 was voor mij het begin.

Ook wel eens andere sims games gespeeld? Zoals bijvoorbeeld Mysims? Levensverhalen of op een handheld of console?
Nee alleen PC Sims.

Wat maakt The Sims nu zo’n leuke game?
Je kunt bepalen hoe het leven van jouw creatie eruit ziet. Je kunt dingen doen die in het echt niet mogelijk zijn en ook het aspect van liefde en vriendschap speelt denk ik bij veel mensen een grote rol in de populariteit. Je kan je eigen idealen maken.

Ben je ook in het bezit van uitbreidingen en accessoires pakketten? Welke?
Ik heb van de Sims 2 het uitbreidingspakket Familiepret. Van de Sims 1 heb ik Hot Date en nog een andere gehad. Maar dat is zolang geleden dat ik niet eens meer weet welke dat was!

Waarom je geen uitbreidingspakketten voor The Sims 2 hebt aangeschaft, waren deze te duur? Of leken die je niet zo leuk?
Ik heb wel 1 uitbreidingspakket aangeschaft. Familiepret, en ik heb nooit echt behoefte gehad aan meer. Ik vond het wel prima zo en was er ook niet zo bekend mee eigenlijk. Maar omdat ik de behoefte nooit had ben ik er ook nooit naar gaan zoeken. Als ik ze dan in de winkel zag staan dacht ik: Tja.. hoeveel toegevoegde waarde heeft het eigenlijk op mijn uitbreiding van nu? En dan vond ik het na de afweging het geld niet waard.

Wat voor type Sims speler ben jij? Een echte bouwer, een gezinsliefhebber, of een ontwerper (van eigen kleding, kapsels?) of heb je een andere omschrijving?
Geen ontwerper, maar ik bouw graag mijn eigen huizen en families! En ik hou er van om lang met 1 familie door te spelen. Zodat je echt erin zit zeg maar, en dan gewoon nieuwe huizen bouwen voor die familie.

Download jij ook meubels, kleding of haar voor je Sims? Zo ja, wat is je favoriete download site? Zo nee, waarom download je niet?
Sinds kort ben ik aan het downloaden geslagen. Ik download dan vooral kleding en haar, meubels ben ik nu een beetje aan het uitproberen. Voor een favoriete site ben ik nog niet bekend genoeg met het downloaden. Ik kijk altijd gewoon een beetje rond.

Verheug jij je op de komst van The Sims 3? Waarom? Wat maakt deze game nu weer specialer aan The Sims 2? Of heb je er totaal geen zin aan? Vind je het onnodig dat er een derde versie uit komt?
Ik verheug me heel erg op de Sims 3, omdat er altijd een tijd komt dat een spel vernieuwd wordt. Bijvoorbeeld op grafisch gebied kan er nu veel meer, maar ook kan een spel altijd verbeterd worden en aan ‘deze tijd’ aangepast worden. The sims 3 is denk ik beter in het feit dat je veeel meer vrijheid hebt. Iets wat mensen tegenwoordig wel waarderen denk ik.

Vind jij The Sims games te duur? Krijg je waar voor je geld? Of irriteer je je mateloos aan het uitbrengen van steeds nieuwe uitbreidingen en/of accessoires pakketten?
De prijs van alle spellen over het algemeen vind ik te hoog. Alleen voor The Sims 3 vind ik het meer waard als voor sommige andere spellen. 60 euro heb ik er op zich wel over, al mag het natuurlijk altijd goedkoper. En de nieuwe uitbreidingspakketten vind ik ook goed, dan is er voor iedereen wat en kan je je spel blijven vernieuwen en verversen.

Wat is je favoriete uitbreiding en zou je deze ook graag terug willen zien in TS3?
Heb ik niet eigenlijk.

The Sims, typische meidengame?
Vind ik niet, ik denk dat over het algemeen meer mannen gamen en misschien bij de Sims 3 relatief meer vrouwen, maar alsnog zijn er een hoop mannen die het spelen, misschien spelen vrouwen het spel wel anders. Meer uiterlijk en relaties gericht terwijl de mannen meer bouwen en bezig zijn met werken. Maar ik denk dat het voor allebei de sekses een geweldig spel is.

Wat vind je omgeving er van dat je gamed, vinden de heren in jouw omgeving het stom dat je een sims game speelt en de meiden het super?
Ik heb het er niet echt heel veel over ofzo. Mijn broertje speelt het ook en mijn zus ook, dus die vinden het prima. Mijn vriendin vind de Sims ook heel leuk dus ik heb verder niet echt de behoefte om het er met iedereen over te hebben. De mensen waarmee ik erover praat spelen het zelf ook dus die vinden het leuk.

Hoeveel tijd spendeer je aan het spelen met The Sims per dag ongeveer?
Dat verschilt heel erg. Ik heb periodes dat ik 4 uur per dag speel en soms maar 1 uurtje in de week. Het ligt er ook aan hoeveel tijd ik heb. In de vakantie zou ik het bijvoorbeeld langer spelen.

Heb je ook een eigen Sims website, forum of Hyves?
Ik heb een eigen Sims3 hyves opgericht.thesims-3.hyves.nl met meer dan 500 leden zijn we nu de grootste Sims 3 groep op hyves!

Waarom ben een hyves gestart over deze game?
Omdat ik erachter kwam dat het spel kwam en het gewoon leuk vond. Toen ik ging zoeken vond ik alleen maar inactieve hyves, groepen met 50 leden die er vervolgens niks aan doen. Op thesims-3.hyves.nl vind je de laatste informatie en een grote groep mensen die graag over het spel praat. Vanaf 19 februari gaat het natuurlijk pas echt los!

Jouw moment van faam, wat wil jij nog kwijt aan onze lezers?
Als je the sims leuk vind moet je vooral je eens verdiepen in The Sims 3, dat kan op mijn hyves, maar ook op officiële sites. Ik ben van mening dat het een geweldig spel wordt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.