DDR, Dansmat, Dansspelletjes zo word de DDR genoemt maar wat is DDR nou precies, wat kun je ermee, is het wat? Daar kun je achterkomen als je dit artikel leest.DDR een stukje geschiedenis

DDR staat voor Dance Dance Revolution. De DDR verscheen een aantal jaren geleden als Arcade uitvoering (denk aan de machines). Na een tijd kwam onderandere Playstation met de DDR games op de console markt. DDR is in Europa verschenen onder de naam Dancing Stage maar door fans wordt de algemenere naam Dance Dance Revolution gebruikt.





Hoe werkt DDRDDR bestaat uit een spel en een dansmat. Beide zijn nodig om Dance Dance revolution te kunnen spelen. Je kan het spel via zowel arcade games, consoles als op de pc spelen. Je speelt het spel dus via een mat die je aansluit op je pc of console. Een DDR mat heeft verschillende vlakken met pijlen erop. Tijdens het spelen van de game is het dan ook de bedoeling dat je de pijl aanraakt die op je scherm te zien is.

Female gamers XLGamer bij E-Fitzone

PlatformenDDR is op allerlei platformen te spelen. PC: Er zijn dansmatten en games voor de pc. Voorbeelden van deze games zijn: Dancepraise , Stepmania en In the groove. De mat sluit je gewoon aan op je computer en van daaruit kun je de moves op je beeldscherm volgen.Playstation 2: Sinds dat sony begon met de DDR games voor zijn console werden de DDR games steeds populairder. Sony ontwikkelde redelijk wat spellen voor de DDR. Voorbeelden van games zijn: DDR Supernova , Disney Chanel, Extreme en Max.Xbox: Microsoft kon uiteraard niet achterblijven op deze hype en ontwikkelde voor de eerste xbox en de xbox 360 ook games voor de DDR. Voorbeelden van games: Ultramix en Universe.Wii: Nintendo bleef natuurlijk niet achter op het gebied van de DDR games voor de wii. Ook zij ontwikkelde een dansmat. Voor de wii is er echter maar 1 game uitgebracht genaamd Hottest party. Deel 2 hiervan is op dit moment in de ontwikkeling. De game op de wii heeft een iets ander tintje dan op de overige consoles. Nintendo laat je ook de controler en nuckchuck gebruiken om zo ook met je armen te bewegen.

DDR Duo dansen

Naast de consoles en computers zijn er natuurlijk ook de DDR machines voor in arcade hallen en gamecafe’s. Er zijn vele merken van met verschillende games. Zoals jullie dus zien is het mogelijk om op allerlei consoles en machines DDR te spelen. In Nederland kun je in steeds meer ammusements hallen, game cafe’s , sportscholen de DDR games spelen. Er komen ook steeds meer evenementen en activiteiten van de grond op dit gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.