We hebben inmiddels al wat verteld over de Battle of the Sexes. En hebben we ook al een filmpje online kunnen zetten, maar we wilden nog meer hier over weten. We hebben Sjlot, die we al eerder een hebben mogen interviewen, gestrikt om een aantal vragen over Battle of the Sexes te beantwoorden. Zo weten we een beetje hoe het voor haar in elkaar steekt en hoe zij het ervaart op dit moment.


Jij hebt meegedaan aan de Battle of the Sexes. Kun je misschien uitleggen wat dit precies voor iets is?
Battle of the sexes is een initiatief van een paar grote merken zoals P-magazine, Chief, Outpost dat meisjes de kans geeft om hun gametalent te tonen. Ze proberen dus meisjes uit hun kot te krijgen en hen aan te zetten om mee te doen aan de WCG qualifiers. Om deze meisjes een beetje enthousiaster te maken hebben ze er een heel evenement rond gemaakt namelijk “battle of the sexes”. Eerst waren er qualifiers waar ze 3 geschikte meisjes kozen die ze zouden gaan opleiden voor de nationale WCG qualifier. Elk meisje kon meedoen en zich selecteren voor een of meerdere games. De games waaruit we mochten kiezen waren Guitar Hero 3, Virtua Fighter 5 en Project Gotham Racing 4.

We werden in Outpost Antwerpen allemaal gescreend op onze gamekennis maar ook op ons reactiesnelheid, vingervlugheid enzovoort. Op het einde van de voorrondes mochten we voor een jury gaan uitleggen zij ons zouden kiezen. Enja , ik ben uiteindelijk geselecteerd samen met nog 2 meiden.

Waren er veel vrouwelijke tegenstanders?
Er was heel weinig volk. Meisjes die gamen komen er in België niet zo makkelijk voor uit.Op de selectiedag waren er 7 à 8 meiden.

Waren je tegenstanders goed? Of kon je makkelijk van ze winnen?
We mochten eigenlijk niet tegen elkaar gamen. zoals ik al eerder zei werden we individueel getest op reactiesnelheid enzovoort. Achteraf hoorde ik wel dat de 2 andere meisjes die gewonnen hebben heel sterk waren in guitar hero en de andere games. Ikzelf kon geen noot juist slaan op die gitaar.Maar kon wel mijn mannetje staan in het spel Virtua fighter. Ik ben uiteindelijk ook verkozen om virtua fighter te gaan spelen.

Jij bent samen met nog 2 andere meiden (Veerle Baetans en Ellen Follens) geselecteerd als ‘World Cyber Angel’, wat houd die titel precies in?
We moeten een maand hard gaan trainen op onze XBOX 360 en doen dan alledrie mee op de Belgische qualifiers voor WCG. We hopen daar onze mannelijke tegenstanders te kunnen verslaan. Zoja , dan mogen we ons klein landje gaan verdedigen op het WCG in Keulen. Spannendddd !

De eerste ronde is nu afgelopen, de bedoeling is dat jullie nu hard trainen voor verschillende games, welke games?
Ik ben geselecteerd voor virtua fighter 5 . Een vechtspel zoals tekken. Hard trainen word het zeker want het lijkt een makkelijk spel, maar als je tegen iemand moet spelen die je constant blokt en tegenaanvallen doet is het niet niets.

Hoe gaat het met de trainingen? Zijn ze zwaar? Hoe vaak zijn deze?
We kregen alledrie een XBOX 360 mee naar huis. Elke dag krijgen we een target die we moeten bereiken. ik probeer elke dag te oefenen, makkelijk is het niet maar ik zie het wel zitten!

Wat is de volgende stap in de Battle of the Sexes?
Trainen en nog eens trainen. En dan uiteindelijk de Belgische qualifiers. Verder komt er ook nog een interview met P-magazine.

Hoe bereid je je verder voor op de finale?
Trainen.

Wil je nog iets kwijt over dit tournment wat er nog te melden is?
Ik vind het super dat ze eindelijk wat doen voor gamende meisjes. Ik heb zeker ook niet te klagen met de prijzen die ik krijg namelijk een adidas outfit, 500€, 22 ” samsung, Ladyphone, XBOX 360 en een interview in de P -magazine. Komop Nederland , waar blijven jullie female activiteiten?

Ik kan zeggen dat we hier hard aan werken op dit moment. Heel erg bedankt Sjlot en succes verder! We gaan je zeker volgen.

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.