Melvin is, naast een oud-collega van mij, inmiddels een vast game-maatje van me geworden. Zo eens in de zoveel tijd spreken we samen met nog een andere collega (Ferret) af om elkaar eens lekker te trakteren op headshots. En dat werkt uitermate ontspannend. Onlangs hoorde ik Melvin iets mompelen over een ‘Lan-party’. Omdat ik daar nog niet zoveel over wist, vond ik het een mooi moment om Melvin daar eens wat vragen over te stellen. Nou, stel je maar even voor:
Ik ben Melvin, 23 jaar en kom uit Zaandam. Ik ben vooral fan van race-spellen en andere sportgames (Fifa, ProEvo, Tiger Woods, etc.).

1. Naar welke Lan-party ga je binnenkort?
Ik ga in het weekend van 18 oktober naar de DRL (DutchRacingLeague) Lan-party in Middenbeemster (tussen Purmerend en Hoorn).

2. Ga je vaker naar zulke soort massale game-events/Lan-parties/boerenfeesten (grapje – Awake78)?
Haha nou boerenfeest is geen grapje hoor, want het gebouw staat volgens mij midden in een weiland. Ik ga eigenlijk zelden naar Lan-parties, maar naar de DRL Lan-party probeer ik toch wel elk jaar te gaan. Is een vast prik voor mij!

3. Wat vind je nou het leukste van zulke bijeenkomsten?
Het is leuk als je in een groep zit die het hele jaar door hetzelfde spel speelt met elkaar om daar een heel weekend mee om te gaan. Het is altijd heel erg gezellig en iedereen helpt elkaar om er een zo leuk mogelijk weekend van te maken, met als afsluiter een BBQ.

4. Welke games spelen jullie vooral?
Rfactor (dit spel spelen we ook in onze race-league), Tiger Woods 2008, Call of Duty, Battlefield en nog een aantal andere spellen …. allemaal spellen met een goede multiplayer modus eigenlijk.

5. Is het niveau hoog? Win je wel eens? Als ik jou al own met COD4 kan het niveau niet echt hoog zijn toch?
Met racen win ik in ieder geval niet. Sommige van die gasten lijken wel voor het spel te leven. Qua niveau durf ik wel te zeggen dat de DRL een van de snelste race-leagues in Nederland is. Vorig jaar is er een wedstrijd georganiseerd tegen een andere league, maar dit eindigde in een ware virtuele veldslag op het circuit. Hierdoor weet ik niet zeker of we ook echt de league zijn met het hoogste niveau, maar ik denk het wel.

6. Hangt er een leuke sfeer? Zijn er wel eens ongeregeldheden?
Er zijn regelmatig meningsverschillen, maar dat is denk ik ook logisch met ongeveer 30 zeer actieve deelnemers en nog eens een heleboel iets minder actieve gebruikers van het forum.

7. Komen er ook vrouwen op zo’n party , zo ja winnen die wel eens (kunnen ze meekomen met de mannen?)
Er komen wel geregeld vrouwen/meisjes langs, maar dan vooral om de mannen bij te staan. Ze spelen zelden zelf actief mee helaas.

8. Wat vinden je ouders ervan? Weten zij wat er zich afspeelt op zo’n party?
Het is niet veel meer dan veel gamen, veel energy drinks, vies vreten en weinig slapen, dus dat mogen ze best weten. Als ik het leuk vind, dan vinden die oudjes van me het ook prima. We hebben ook een aantal jongere deelnemers bij de league en als zij willen komen, dan wordt er wel gevraagd om toestemming van de ouders.

Ok Melvin, hartstikke bedankt voor de antwoorden! Ik zie je snel weer bij onze eigen Lan-party bij mij (Awake78) thuis in Almere. Voor eens en altijd kijken wie de beste is (is en blijft ook een virtuele veldslag!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.