Dat mensen dol zijn op de game The Sims 2 mag geen raadsel zijn. De game komt regelmatig in de top10 voor, met vaak meerdere exemplaren (uitbreidingen). Dat de game vooral bestempeld word als een meiden game, ook niet geheel nodig. Maar dat je ook nog meer dingen kunt doen in deze game dan alleen een gezinnetje starten en onderhouden weten vele van jullie misschien niet. Ik heb Amaranth eens even aan haar mouw getrokken om te vragen wat zij nou precies doet met het spel The Sims 2. Ze was zo aardig om mijn vragen te beantwoorden en die kun je hier lezen!
Hoi Amaranth, we kennen eigenlijk alleen je nickname hier via de website. Zou je je aan onze lezers even voor willen stellen?
Oh jeetje. Ik ben Samira, 18 jaar en ben op dit moment wonende in Lelystad. Heb hier trouwens niet mijn hele leven gewoond. Heb onderhand mijn hele jeugd doorgebracht in een klein boerendorpje genaamd Druten, dat ligt bij Nijmegen in de buurt.

Hoe ben je eigenlijk aan de nickname Amaranth gekomen?
Ik gebruik de nickname inmiddels al een paar jaar. Ik was eerst aan het googlen (Echt google kan eng zijn af en toe) op verschillende soorten color shades. En op een gegeven moment kwam ik de color “Amaranth” tegen. Deze kleur sprak me heel erg aan.. Ook heb je hiervan verschillende tinten, wat ik ook erg mooi vind. Verders spreekt de plant mij heel erg aan. En er was nog iets, wat ik had gelezen. Weet begod niet meer wat precies. Maar het had iets te doen met de middeleeuwse tijd. Ik heb mijn nickname niet van Nightwish – Amaranth. Zoals de meeste mensen dit denken.

Wat spook je uit in het dagelijks leven?
Op dit moment doe ik helemaal niks. Geen school en geen werk. Meeste kunnen misschien nu wel gek gaan denken, maar ik heb hier alle redenen voor. (persoonlijke redenen). Maar ik ben echt wel van plan om weer terug naar school te gaan en de opleiding Psychologie te gaan volgen.

Jij speelt ook games, welke als ik vragen mag?
Vroeger als klein meisje speelde ik heel veel op de consoles, nu echter alleen games voor op de PC. Spellen zoals: Ragnarok Online, Lineage II, Legend of Mir III -mijn eerste online game-, Last Chaos, Silkroad, Fiƫsta Online, Trickster Online , Rose Online, Maple Story, Fly For Fun, Rappelz, Anno 1503, Simcity 4 -wordt nu alleen nog maar gebruikt voor neighbourhoods- en nog een paar games waarvan ik even niet op de naam kom.Tegenwoordig speel ik alleen nog maar : Call of Duty 4, The Elder Scrolls IV: Oblivion, World of Warcraft, Sims2.

The Sims 2, typisch een meidengame?
Ik vind dat de sims 2 niet een typische meidengame is. Jongens kunnen het evengoed spelen.Het spel bied echt heel veel opties. Plus je kunt goed je creativiteit loslaten. Je eigen stijl ontwikkelen, je eigen smaak qua huizen bouwen, inrichten enzovoort.

Hoe ben je in aanraking gekomen met The Sims?
Oef.. Dat was nog toen ik op de basisschool zat. Ik ging toen met een klasgenootje in de middag mee naar haar huis. Ze had toen al hele verhalen te vertellen over The Sims 1.. werd er best wel nieuwsgierig door. Eenmaal daar en spel was opgestart , ging ze naar haar favoriete familie. Liet ze me wat interacties zien en de meubels die er toen waren. En ook de bouwopties en de stad (hot date). Ik vond het enig om te zien! Zelf ook een tijdje gespeeld maar mijn simmies raakte al snel depressief. Toen ik weer naar huis ging, had ik aan mijn moeder dus ook hele verhalen te vertellen over the sims. Wat je allemaal wel niet kon en hoe leuk ik het wel niet vond. 2 Weken later ongeveer kreeg ik een cadeautje van mijn moeder. De sims en De sims rijke leven (collectors edition). Sinds dien koop ik het spel altijd trouw. Misschien niet meteen als het net uitkomt. Maar vroeg of laat bezit ik het toch wel omdat ik de verleiding gewoon niet kan weerstaan.

Hoeveel tijd besteed jij gemiddeld per sessie aan je game?
Dat is verschillend. Vaak toch wel iedere dag maximaal 2 – 3 uurtjes.

Wat is je favoriete uitbreiding van The Sims 2, waarom juist die?
Mijn favoriete uitbreiding.. oef.. Dat zijn er 2. Huisdieren en Gaan het maken. Huisdieren zijn gewoon onmisbaar. Bij de eerste sims reeks had ik ook altijd tig huisdieren en dan maar 1 simmie. Enig gewoon. En ja de opties bij huisdieren bij de sims2 is gewoon leuker. Ook daar kunnen ze puppies en of kittens krijgen en de vele commando’s die je ze allemaal kunt leren.Ook kunnen je honden of katten zelf gaan werken en zo een zakcentje verdienen aan het huishouden! Bij gaan het maken vind ik het gewoon heel leuk om een eigen winkeltje aan huis te hebben. Speelgoed winkel of een kleurrijke bloemenzaak.

En van de accessoires pakketten, waarom juist die?
Van de accessoires pakketten is denk ik Familiepret toch wel mijn favoriet. De prinsessen kleding, piraten kleding, zeemeermin kleding, draken pakjes noem het maar op! Sprookjes achtige slaapkamer. Of een slaapkamer in de zee als het waren. Verders zitten er gewoon leuke objecten bij.

Naast het spelen van The Sims 2, ben je ook druk bezig met andere creatieve dingen voor dit spel, wat is dat?
Uhm naast het spelen van de sims2 (wat overigens vrij zeldzaam is dat ik met de simmies rond dol) maak ik recolors, nieuwe neighbourhoods en wallpapers/floors. Alhoewel ik de laatste eigenlijk niet meer doe (te inspiratieloos daarvoor).

Wat houd het maken en ‘recolleren’ precies in?
Bij het maken van recolors kun je de standaard EAxis spullen gebruiken of de meshes die andere mensen voor de sims2 hebben gemaakt. Je hebt hiervoor wel het programma SimPE nodig, anders kom je niet ver. Ook is het handig al je een programma hebt zoals Photoshop.Enige wat je eigenlijk doet is het object een andere kleur geven of een andere fabric, naar je eigen stijl of naar de stijl van een ander.

Waar ben je drukker mee, items voor de game maken? Huizen bouwen of een gezinnetje starten en bijhouden?
De laatste tijd besteed ik mijn tijd meer aan objecten recoloren. Voorheen was dit altijd met huizen bouwen. Gezinnetje starten en bijhouden kan ik echt voor geen meter. Dan kan ik echt niet zonder cheats leven. (Ze raken altijd snel depressief, hetzelfde dus wat ik had bij de eerste sims reeks)

Jij zet je gemaakte items ook ergens op een site neer? Waar kunnen we dat precies vinden?
Jup ik zet mijn dingen op een website neer. Nou ja..het is een forum eigenlijk. Vind ik zelf persoonlijk handiger. Amaranths Fairyland

Kijk je ook uit naar The Sims 3?
Sims3 lijkt me echt geen moer aan. Plus ze laten heel veel informatie achterwegen en vertellen ze alleen de positieve kanten van het spel.

Is er nog iets wat je aan onze lezers kwijt zou willen?Ik zou het echt niet weten! Het is voor mij een nieuwe ervaring om zo’n interview te beantwoorden.

Wij willen Amaranth heel erg bedanken voor het beantwoorden van onze vragen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.