Ik stuitte op de website Gamersdag en zag dat er een evenement georganiseerd word voor september. Nadat ik bij de crew had gekeken zag ik dat ze een meid, Miranda, in het midden hebben. Die moest ik hebben, natuurlijk om haar beter te leren kennen als gamende meid. Maar ook zij moest mij meer vertellen over de Gamersdag. Miranda heeft een aantal vragen die ik had beantwoord en die kun jij hier lezen.Hoi Miranda, zou jij je aan onze lezers kunnen vertelen wie je bent?
Hoi lezers, ik ben Miranda Slieker en ik ben 25 jaar. Ik woon in Hulsberg, dat ligt helemaal in het zuiden van Limburg.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In de ochtend werk ik bij een thuiszorg organisatie in de schoonmaak. En ‘s avonds doe ik schoonmaken in een ziekenhuis.

Speel je zelf ook games? Zo ja, op de pc of console?
Ja als ik even tijd heb dan game vooral op de Wii en de Nintendo DS. We hebben ook een PSP en een Xbox360, maar daar game ik nog niet zoveel op.

Hoe ben je ooit begonnen met gamen?
Ik begon twaalf jaar geleden met gamen toen mijn neef een Super Nintendo met daarbij Super Mario All Stars had gekocht. Ik kon er helemaal niks van. Ik sprong altijd te vroeg en ik was te voorzichtig met lopen. Volgens mij was het een jaar later toen ik een paar maanden naar Gambia verhuisde met een oom en tante waardoor ik meer ging gamen, omdat we een SEGA Mega Drive mee hadden genomen. Ik kreeg hem op mijn slaapkamer en ik speelde veel Tiny Toon Adventures: Buster’s Hidden en ook soms Sonic The Hedgehog. Ik vond het erg leuk maar toen gamede ik nog niet zoveel als nu.Ik ben eigenlijk pas echt begonnen met gamen toen mijn vriend Animal Crossing voor de Nintendo GameCube kocht. Ik heb toen zelf een memory card gekocht omdat ik mijn eigen dorpje wilde. En toen de Nintendo DS uitkwam moest ik hem ook meteen hebben, lekker makkelijk als je met de trein moet reizen of als je vriend tv aan het kijken is.

Wat is je favoriete game ooit?
Ik denk toch dat ik voor Animal Crossing: Wild World ga, heb die game echt veel gespeeld. Ik vond het echt een leuke game. Het sprak me aan, omdat je in een dorpje woonde met allerlei soorten dieren, eigenlijk een soort van tweede leven maar dan digitaal. Ik was altijd nieuwsgierig naar wat de dieren aan het doen waren. Animal Crossing stond dan ook, gedurende meer dan een jaar, elke dag wel even aan. En natuurlijk heb ik hem ook veel online gespeeld, vond het heel leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast vind ik Rayman Raving Rabbids van Ubisoft ook erg leuk, want ik ben helemaal fan van de Rabbids.

Welke game zit jij vol smart op te wachten?
Het zijn er eigenlijk een paar: Rayman Raving Rabbids: TV Party, omdat ik een groot fan ben van de Rabbids. Op Gamersdag 2008 zal deze game dankzij Ubisoft voor het eerst speelbaar zijn in Nederland. Naar Animal Crossing: City Folks voor de Wii kijk ik ook erg uit, omdat ik dat een hele leuke game franchise vind en ook omdat ik door Animal Crossing echt ben begonnen met gamen.

Jij bent een van de medewerkers van Gamersdag, wat is dit precies voor iets?
Gamersdag is een dag die gemaakt wordt door en voor Nintendo gamers. Op Gamersdag kunnen mensen contacten leggen met andere Nintendoliefhebbers en samen gamen. Op Gamersdag 2008 hoeven de bezoekers zich geen moment te vervelen. Bezoekers kunnen namelijk deelnemen aan de Gamersdag toernooien, dit jaar met Mario and Sonic at the Olympic Games voor de Nintendo DS, Mario Kart Wii en Super Smash Brothers Brawl voor de Wii. Maar als iemand daar aan mee wilt doen, moet hij/zij zich van tevoren wel inschrijven bij Gamersdag en er geldt: vol is vol. Dus als je nog aan een toernooi mee wilt doen moet je er snel bij zijn, de inschrijvingen zijn op 9 augustus begonnen en lopen tot 19 september.

Wat is jouw taak bij Gamersdag?
Ik zorg voor de locatie van Gamersdag. En samen met mijn vriend Ivo Triepels houd ik contacten met de sponsoren bij. We zorgen tevens ook dat overal reclame gemaakt wordt voor dit evenement.

Jullie organiseren een echte dag voor Gamers, hoe is dit ontstaan?
Doordat we op een Nintendo DS meeting zijn geweest die in de stad Eindhoven gehouden werd. We vonden dat zo leuk dat wij zelf een dag wilden organiseren voor Nintendo gamers. Sinds 2005 organiseren we elk jaar een Gamersdag evenement. Op dit evenement zullen toernooien gespeeld worden op zowel de Wii als de Nintendo DS waar we grote Nintendo prijzen bij weggeven. Ook kan gespeeld worden op de Nintendo retro consoles en kunnen Nintendo games, accessoires en goodies gekocht worden. Op Gamersdag 2005 kwamen rond de 80 bezoekers. Zo zijn we gegroeid en op Gamersdag 2007 part 2 kwamen er rond de 210 bezoekers.

Hoe vaak hebben jullie de Gamersdagen al georganiseerd en hoe vaak vindt het plaats?
Gamersdag wordt nu voor de vijfde keer georganiseerd, elk jaar organiseren wij een Gamersdag evenement. Vorig jaar werd het twee keer gehouden omdat Gamersdag 2007 vroeg in het jaar gehouden werd. We zijn nu druk bezig met Gamersdag 2008 en Gamersdag 2009.

Wat kun je allemaal verwachten op zo’n dag?
Kennis maken met andere gamers, uitmaken wie de beste gamer is in de Gamersdag toernooien en natuurlijk oude en nieuwe games spelen. Dankzij onze grootste sponsor Ubisoft zullen de Rabbids naar Gamersdag 2008 komen, want voor het eerst zal namelijk Rayman Raving Rabbids TV Party voor de Wii speelbaar zijn in Nederland op Gamersdag 2008. Ubisoft zal ook verschillende coole goodies van de Rabbids uitdelen. In samenwerking met Activision zullen er op Gamersdag 2008 twee Guitar Hero competities worden gehouden. Zo kun je gaan rocken op de Wii met Guitar Hero: Aerosmith en zullen we bepalen wie het beste is in Guitar Hero: On Tour voor de Nintendo DS.Ook zijn er coole goodies te winnen in beide competities. Ook zal Star Wars The Force Unleashed Wii speelbaar zijn op het Gamersdag 2008. Degenen met de beste lightsaber skills maken kans op vette Star Wars goodies. Door de sponsors Nintendo, SEGA en EA Games zullen op Gamersdag 2008 heel veelgoodies en games voor de Wii en Nintendo DS te winnen zijn voor zowel de mensen die meedoen aan de Gamersdag toernooien als voor de bezoekers die niet mee doen aan detoernooien. Dankzij HUB uitgevers BV krijgt elke bezoeker (zolang de voorraad strekt) bij de ingang van Gamersdag 2008 een gratis Power Unlimited, [N]Gamer en GMR magazine en dankzij Blammo Publishing een gratis Crown magazine. Geen enkele bezoeker gaat dus met lege handen naar huis.Maar dat is nog lang niet alles wat er te doen zal zijn op Gamersdag 2008, maar wat dat allemaal is kunnen we nog niet verklappen.

Wat is de doelgroep voor deze evenementen? Jonge gamers? Oude gamers? Gamers voor bepaalde consoles?
Wij richten ons op alle Nintendo gamers van alle leeftijden in Nederland. Maar ook mensen die niet van Nintendo houden zijn natuurlijk van harte welkom op Gamersdag.

Naast het organiseren van de Gamersdagen evenementen, houden jullie ook nog een website bij. Deze is voornamelijk gericht op Nintendo, waarom juist die?
Omdat onze crew voornamelijk bestaat uit Nintendo liefhebbers.

Is er nog iets wat jij kwijt wilt over de Gamersdag evenementen?
Ja Gamersdag 2008 wordt op 20 september gehouden in Utrecht in het FC Utrecht stadion Galgenwaard. De deuren gaan om 11:30 uur open en sluiten weer om 20:00 uur. En voor de vrouwelijke gamers: kom ook eens kijken op Gamersdag.

Bedankt Miranda voor je tijd om even de vragen te beantwoorden. Wij wensen jullie veel succes met de komende Gamersdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.