We hebben een nieuw slachtoffer gevonden die een aantal vragen voor ons wilde beantwoorden. Deze keer is het Marina, misschien ook wel bekend voor sommigen als Dolliteon. Ze speelde in het Call of Duty team TeamGX. Maar daar gaan we het dus niet over hebben. Marina organiseert namelijk Lanparties. Hoe kom je er op om dat te gaan doen? Dat heeft ze mij inmiddels verteld en dat kunnen jullie nu dus ook lezen. Lees het interview zou ik zo zeggen en wie weet kun je haar eens ontmoeten op de LAN die ze organiseert.

Zou je jezelf voor willen stellen aan onze lezers?
Hoi! Ik ben Marina, en mijn nickname is Dolliteon. Omdat de meeste mensen al moe worden van het lezen van die naam wordt het vaak afgekort naar Doll. Ik ben 23 jaar en woon samen met mijn vriend Wesley (motr0nic) in west-Brabant.

Hoe ben je aan je nickname gekomen?
Om een lang verhaal kort te maken… blond+merk van computer onderdelen (liteon). Eerst was het een naam die op mijn vriend zijn eerste auto stond. Later is het mijn nickname geworden.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben dtper/signmaker en ook beknipsel ik mensen om centjes te verdienen. En als ik dat niet aan het doen ben, dan hangt,zit,lig of sta ik voor, in, onder of achter mijn computer. Ook besteed ik aandacht aan mijn lieve vriend en aan ons kind (het varkentje Sjef)

Welke game(s) speel je?
Call of Duty4! Ik heb geprobeerd Call of Duty 2 te blijven spelen, maar dat is niet gelukt. CoD4 is zo verslavend! Soms speel ik nog Unreal Tournament 99, en zo nu en dan een blij spelletje (schaaaaamteloos!)

Heb je andere hobbies naast gamen?
Uuhm??? Ja ik knutsel graag aan mijn pc, die nooit een maand het zelfde is. Ik besteed daarnaast veel tijd aan het organiseren van lanparty’s. Dat moet wel want het komt nog niet zo heel goed van de grond hier in deze regio. Ohja, ik hou ook van gewoon spelletjes doen zonder pc. En niet te vergeten, photoshoppen en illustratoren.

Jij organiseert LAN-Parties, hoe kom je er zo op om dit te gaan doen?
Toen ik net mijn vriend verkering kreeg (6,5jaar geleden) zei hij, kom we gaan naar de lanparty. Ik had er op dat moment wel eens van gehoord maar nog nooit meegedaan. Het leek me super leuk. En dat was het ook! Ik leerde een ander meisje kennen, Petra (loena). En ik kwam er achter dat lannen eigenlijk iets speciaals is. We gingen aan steeds meer Lanparty’s mee doen. Sommige waren té gek, andere waren iets minder. We gingen alleen naar Lanparty’s van 800-2500 personen. Zo nu en dan speculeerde we erover, “Als ik een lan zou mogen organisren dan zo zou ik het zus en zo doen”. We hielde wel eens lanparty’s bij ons thuis, voor een aantal personen. Ik dacht, laat ik de stap gewoon eens wagen, om een lanparty te organiseren in een zaal. We hebben alles, vanwege het feit dat mijn vriend heel erg gelukkig kan worden van glasvezel kabels en switches, en ik een regeltantetje ben.

Doe je dit alleen? Of zijn jullie met meer?
De eerste 2 Lan’s heb ik voornamelijk met mijn vriend samen gedaan. Maar onze organisatie werd op het evenement versterkt voor een paar vrienden. Onze organisatie naam is Lanable. En daarom noemde we onze eerste Lan, LanableBETA. Dit was een lan voor maximaal 35 personen. Uiteindelijk waren het er 38. We hebben het BETA genoemd, omdat het eigenlijk natuurlijk voor ons een uitprobeersel was. Mensen konden verwachten dat er wel eens iets mis zou kunnen gaan. Maar dat is 100% meegevallen! We hebben veel leuke reacties gehad, en mensen hebben elkaar veel geholpen. De 2de lan, Lanable2, zou dan ook veel beter moeten worden, en dat was het ook! Er was en super snel netwerk, een grote zaal, een grote beamer een een chillouthoek, koffie en thee, een opening act met danseressen en een attentie, compo’s prijzen en een super gezellige sfeer. We zijn er zeker op vooruit gegaan en met 50 personen is het een gezellige club. Er waren vooral mensen bij van buiten de regio. Dat vonden wij super leuk, omdat we zo weten, dat we al iets meer bereik hebben dan bij LanableBETA. We hebben een paar fanatieke mensen leren kennen die mee willen doen aan het vervolg, Lanable (wint3r).

Hoeveel mensen kunnen er op jouw LAN-Party komen?
De volgende lan kunnen 120 mensen sowieso komen. Maar, lopen de inschrijvingen goed, van gaan we naar een andere locatie waar we meer mensen van een leuke lan kunnen voorzien.

Waar vinden deze plaats?
In de buurt van Bergen op Zoom (West-Brabant)

Is het veel werk om te regelen?
Het lijkt van niet, maar het zijn de kleine dingetjes. We hebben de taken goed verdeeld, mijn vriend doet netwerk, en ik doe inschrijvingen compo’s en website. Ik beantwoord alle vragen, en zet verder de lan in elkaar. Als dat geregeld is kan Wes gaan plannen voor het netwerk. Al met al gaan er best wat uren in zitten, maar als het eenmaal zover is, en we krijgen leuke reacties, dan is het zeker de moeite waard geweest!

Komen er ook meiden op af?
Ja, er komen ook meiden! Al zijn het er niet veel, maar ik probeer er een hoop over te halen. Sommige jongens willen bijvoorbeeld hun vriendin mee nemen (de ideale manier om ze aan het gamen/lannen te krijgen). Maar vaak zeggen de meisjes dan, ‘wat moet ik daar dan doen?’ Ik heb geen games. Daarom zorg ik dat er ook activiteiten zijn waar meiden aan mee kunnen doen, zonder dat ze games hebben. Zoals Dance Dance Revolution compo of een Wiigame. Games komen na loop van tijd op de lan wel op hun computer terecht. Zo hebben ze altijd iets te doen. Er zijn ook meiden die al gamen, en die hebben het ook heel erg naar hun zin!

Zijn er ook competities?
Ja, daar doen we het voor! De meest favoriete games worden in compo’s gespeeld. Los daarvan kun je heel de dag natuurlijk vrij spelen. Aan de compo’s zitten prijzen. Hoe meer mensen er komen, hoe groter de prijzen worden. Het is ons streven om meer clans uit te nodigen. Des te moeilijker word het om te winnen. De uitdaging moet zo groot mogelijk zijn.

Hoe vaak is jullie LAN-Party?
We proberen 2 Lans per jaar te houden.

Wat maakt gamen nou zo leuk?
Games is sociaal, gamen is een teamsport, en gamen doe je met mensen die ook gamen. (In de volksmond geeft het stereotype gamer iets anders aan…..) Een lanparty is de plaats bij uitstek om te praten over de zelfde interresses. Er komt geen ruzie voor, of herrieschoppers. Dat komt omdat iedereen die komt, een pc bij heeft. Die pc heeft geld gekost. Lanners zijn voorzichtig op elkaars spullen. Heb je ooit meegemaakt in een café dat iemand rustig deed met jou jas??

Wat maakt jouw LAN leuk om heen te gaan?
Ons doel is een lan neer te zetten met een leuke sfeer. Eén van de belangrijkste dingen is, dat het het feestje is van de lanners. Zij mogen bepalen wat er gebeurd (tot zekere hoogte). Als ze bijvoorbeeld van een game een compo willen doen, die niet geplant is. Dan mogen ze dat, met behulp van iemand van de crew doen. Willen ze iets geks doen, of hebben ze iets te bieden, zoals een server, ze mogen het ons laten weten. Het leukste is dat ze dan het gevoel hebben dat er bij horen. Wij houden controle over alles. maar verder luisteren we heel erg goed naar de deelnemers. Niet te vergeten komt er de volgende lan een nog spetterendererere openening. En er is altijd een lekkere maaltijd.

Wil je nog iets kwijt aan onze lezers?
Zeg het voort!Kijk voor meer informatie op http://www.lanable.nl In het archief kun je een aantal leuke foto’s en filmpjes bekijken.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.