Half Life; The Orange Box was een redelijk succes op de Xbox360 en PC. De PS3 versie zat echter vol bugs en was bijna onspeelbaar. Is dit dan een slechte poort, of is het puur opzet?Half life; The Orange Box is ontwikkeld door het bedrijf Valve. Gabe Newell (voorman, Valve) heeft de PS3 in het verleden bekritiseerd en zou niet positief tegenover de console staan.

’De PlayStation 3 is tijdverspilling voor iedereen. Je verdient er niks mee behalve de haat van de architectuur die ze gemaakt hebben. Ik denkt niet dat ze er geld aan zullen verdienen’

Newell is niet de enigste van Valve die zulke uitspraken heeft geuit. Omdat Orange Box geen succes was op de PS3 is de kritiek van Valve er niet beter op geworden. Het bedrijf heeft nog het geluk gehad dat EA de slechte poort van Orange Box heeft opgevangen. Op de officiële Valve Steam Community forums is ook een thread aangemaakt over het spel. Enkele posters, die beweren dat ze insiders zijn, zeggen dat alles de schuld van Valve is. Het bedrijf heeft zelf het spel gepoort en niet EA. Verder zeggen ze dat Valve de PS3 versie expres zo slecht heeft gemaakt om Sony en de PS3 naar beneden te halen. Het zou ons in ieder geval niet verbazen aangezien Valve al eerder een dergelijke actie heeft uitgevoerd. Om precies te zijn in het jaar 2003, waarbij de Nvidia grafische kaarten niet goed waren met de software in tegenstelling tot de goedwerkende ATI kaarten. Dit kunnen dan misschien wel gewone uitspraken zijn van normale mensen. Maar oplettende forum members zagen dat bewuste posts en posters snel verwijderd werden. Alle posts en verwijzingen naar claims werden weggehaald. Valve zelf reageert immers ook niet op de topics. Vreemd, vinden jullie niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.