We kunnen jullie weer voorstellen aan een gamende meid. Deze keer is het Sjlot uit Belgie. Ze speelt Counter-Strike voor het team LowLandLions. Ik heb haar een aantal vragen mogen stellen en haar antwoorden kun je hieronder vinden!

Zou je jezelf voor willen stellen aan onze lezers
Hi , ik ben Charlotte van Brabander also known as ‘Sjlot’. Ik ben achttien jaar en woon tegen Gent (België).

Hoe ben je aan je nickname gekomen?
Well , vroeger op MSN was mijn naam altijd Sjarlot , deze heb ik ingekort naar Sjlot omdat ik die in een leuk graffitigeschrift kon krassen op de bankjes in de les. Eigenlijk komt mijn naam dus van mijn echte naam‘Charlotte’.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik volg Sociaal werk aan de hogeschool in Gent. Dit neemt toch wel veel tijd in beslag. Verder ga ik graag uit met vrienden of ga ik naar mijn vriendje. Ik heb veel hobby’s maar die verschillen van tijd tot tijd. In de zomer ga ik graag golfsurfen , zowel in België als in het buitenland (Soms in de herfst of lente als het niet TE koud is en er golven zijn).

Welk beroep wil je later gaan uitoefenen?
Ik zou zeer graag bij de politie gaan. Na mijn studies als sociaal werker ga ik Criminologie verder studeren. Volgend jaar moet ik al een stage doen en deze ga ik doen bij de politie , dus ik zit er meteen middenin.

Verliefd? Verloofd? Getrouwd? Kinderen?
Ahaha persoonlijk interview dit! Ik heb een vriendje en ben zoo gelukkig met hem. He’s the best! 😉

Hoe heb je je vriend ontmoet?
Ahahaha , Ik kende hem al een paar jaar uit de bescene, maar niet persoonlijk. Ik zag hem (denk ik) het eerst op de WCG qualifiers. Dan zijn we beginnen praten en afspreken.

Speelt je vriend ook games?
Mijn vriendje is Apollo. Hij speelt ook Counterstrike 1.6.

Heb je andere hobby’s naast gamen?Zoals ik al zei,.. ik ben verslaafd aan de zee en alles wat er met te maken heeft. Ik hou van golfsurfen , duiken , zonnen op het strand.Vroeger zat ik in de scouts en in verschillende sportclubs , maar daar heb ik momenteel niet zoveel tijd meer voor door mijn studies en het gamen natuurlijk.Heb je huisdieren?Ik heb een hond , Bamboo, en 2 vogeltjes.

Welke game(s) speel je?
Ik speel veel games. Mijn papa is journalist en moet veel game reviews schrijven. Hij krijgt hopen playstation spelletjes die wij dan mogen testen. Maar Counterstrike 1.6 blijft toch mijn favo game. Ik hou van teamplay , dat is net wat het spel de moeite waard maakt.

Hoe ben je ooit begonnen met gamen?
Ik wou mijn ex-vriendje beaten, dus ik begon in het geniep ook te gamen op mijn toen nog uber-slechte computer. Nu 3 jaar later heb ik hem gebeat in 1on1 .

Zit je in een clan? Zo ja, welke? Welke squad(s)?
Ik zit in LowLandLions female counterstrike squad.

Hoe is het met je clan geschiedenis?
Ik game ondertussen 4 jaar . In het begin gamede ik voor fun. Ik startte na een jaar gamen een female team op genaamd ‘mystiques’ . Nog niet zo lang geleden richtte ik een tweede female team op namelijk Belgicas.

Hoe ben je bij je huidige clan gekomen?
De meisjes van Belgicas zijn overgestapt naar LowLandLions omdat zij ons kansen boden die we goed konden gebruiken. Ook kende ik de manager goed. Zijn naam is Dusty en ik vertrouwde hem aangezien hij me had geholpen met Belgicas. De stap naar LowLandLions was dus niet zo groot.

Wat is jouw taak in het team?
Ik ben teamleader outgame. Dit houd in dat ik samen met de teamcoach alles regel in verband met cups , lans , …

Wie zitten er in je team? Kun je ze kort even kort voorstellen?
Ons team bestaat uit 4 Belgische en 1 Nederlands meisje. Kimmy, 16 jaar, is samen met mij vanaf het begin van Belgicas in het team. Ingame is zij de awp-er. Kimmy is een goede vriendin in real life en ik weet altijd wat ik aan haar heb.Dan heb je Jill , 18 jaar , Zij is er ook al sinds Belgicas. Ze is zeer slim wanneer ze 1on1 een ronde moet uitspelen. Ze weet ons altijd wel te verrassen.

Xenake, ook 18 jaar oud , zit nog niet zo lang in ons team , maar ze is zeker en vast de perfecte aanwinst! Ze raakt zoals de beste! Sinds kort hebben we er ook Sabrina bij, zij is het brain ingame. Ze is tactical leader en doet dit zeer goed. Ik ben zeer blij met deze line-up want iedereen heeft zijn kwaliteiten en we vullen elkaar allemaal aan.

Trainen jullie vaak met je team? Bootcamp plannen?
We trainen 5 avonden in de week. En ja er staan de komende maanden wel bootcampjes op het programma.

Speel je liever met mannen, vrouwen of gemixt? En waarom?
Ik speel graag met mannen als ik dingen wil bijleren. Maar uiteindelijk speel ik het liefste met mijn eigen team. Het is zo leuk om wars te winnen als je weet dat je er voor getraind hebt.Met Sabrina erbij zitten we plots een level hoger , en plots heb ik weer veel meer om bij te leren. Dit maakt gamen in het algemeen zo leuk. There is no ending…

Hebben jullie van L3 ambities om naar het ESWC te gaan?
We zouden graag naar ESWC gaan en we doen ons best om er ook te geraken. Maar ik ga hier niet veel over vertellen, want het zijn niet de woorden maar de daden die ons daar zullen brengen.

Heb je nog een tip voor startende (cs-ers)?
Counterstrike is een spel van vallen en opstaan. Het belangrijkste is om niet op te geven. Ook is het belangrijk dat je veel demo’s bekijkt van grote spelers en teams zoals SK-gaming. Voor je aim kan je best zoveel mogelijk aimmappen of deathmatchen.En natuurlijk veel mixen voor de warervaring, en dan het best met highskilled mates.

Ga je wel eens naar LAN-Parties? Zo ja, welke opkomende kunnen we je in actie zien?
Ja ,ik ga vaak naar lans. Ik weet niet direct een opkomende lan waar we heen gaan. Het zal zeker op http://www.lowlandlions.com komen wanneer we een lan zullen doen.So keep an eye on our site.

Wat is je favoriete lan?
Ik heb niet echt een favoriete lan

Wie is de beste Female gamer?
I have no idea !

Wat vind jij het beste Female Counter-Strike team?
Emulate fors sure!

Wat vind je van de huidige CS female scène in de Benelux?
LowlandLions.female

Wat is het leukste dat je tijdens je CS/gaming carrière mee hebt mogen maken?
Interview en paintballen met GUNKTV op tmf:).

Wat vind je familie er van dat je fanatiek gamed?
Ze vinden het een beetje overrated al dat gamen. Maar als ik vertel over een lan in Barcelona die ons te wachten staat vinden ze het wel leuk.

Sommige jongens vinden het leuk dat meiden gamen, sommige vinden het echt verschrikkelijk, hoe is jouw ervaring met andere gamende mannen?
Alle mannelijke gamers die ik persoonlijk ken willen me alleen maar beter maken.Af en toe op public servers kom ik wel gamers tegen die stoer zitten te doen. Maar dat doet me niets, zolang ik beter ben dan hen.

Hoe zie jij je toekomst over 5 jaar? Heb je plannen voor de komende 5 jaar? Speel je dan nog steeds games?
Ik denk dat ik af en toe nog wel zal gamen . Het hangt een beetje af of ik nog een team zal hebben enzovoort. In 5 jaar zal ik nog steeds een student zijn dus misschien vind ik er de tijd nog wel voor om actief te gamen. Ik heb geen idee eigenlijk.

Hoe zie je de toekomst van de meidenteams in de eSports?
Volgens mij zal female en male vervagen. Meisjes zullen in male teams zitten en omgekeerd. Omdat er nu nog weinig meiden gamen , worden ze allemaal in hetzelfde bokaaltje gedropt, ‘the female scene’ .

Wat vind je van een website als Female-Gamers.nl?
Ik vind dat de site zeer goed de Belgische en Nederlandse meisjes op de hoogte houd van alles wat er gebeurt in ‘the female scene’. Bedankt daarvoor.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers van dit interview?
Hey ladies,.. keep on fraggin’!! Maar vergeet niet, Counterstrike is niet het belangrijkste! Kisses Sjlot

Ik wil Sjlot bedanken voor haar tijd voor het invullen van al deze vragen, op naar ons volgende slachtoffer!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.