De kritiek op mannelijke gamers blijft doorgaan. Volgens Times-columnist [flag]uk[/flag]Kate Muir wordt het tijd dat de man tussen de 20-30 jaar oud hun spelcomputer aan de vuilnisman meegeeft en zich bezig gaat houden met echte mannelijke dingen, zoals vrouwen versieren, alcohol en voetbal. Dit keer heeft ze haar vizier gericht op 2 mannen van in de dertig, wie ze onlangs vakkundig heeft afgeluisterd. Ze bespraken een grootse battle in ‘Gears of War’ en dat viel blijkbaar niet in goede aarde bij de nurkse Kate:

wrote
At my college evening class last week, two intelligent, thirtysomething suited guys were talking about their new Xbox 360s and what joy was to be had from them. I eavesdropped more attentively. Apparently, in Gears of War, the smallest details of the largest battles were crystal clear, in widescreen! Surely they were discussing their children’s computer games? Xboxes are toys, after all.

Zij stelt in haar column dat mannen zoveel mogelijk hun jeugd willen verlengen, wat als gevolg heeft dat ze op den duur op een leeftijd komen waarin ze blijven gamen, terwijl ze zich eigenlijk met ‘stoerdere’ activiteiten bezig moeten houden. Ze betitelt de consoles ook steevast als ‘speelgoed’. Gemakshalve laat ze de vrouwelijke gamers buiten beschouwing. Zou ze wel weten dat dit ook een (vrij grote) doelgroep is?Wellicht ziet ze ook over het hoofd dat mannen ook meer dan 2 dingen tegelijk kunnen doen…..Klik hier om de hele (Engelse) column lezen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.