Vandaag is het natuurlijk weer Valentijnsdag! Dit wordt niet alleen in “real life” gevierd, maar ook in de wereld van World of Warcraft. Sinds maandag 11 februari zijn de steden weer versierd met linten, hartenslingers, kaarsjes en kransen en zijn er een aantal “quests” beschikbaar tot 16 februari.

Versieringen in alle grote steden
Om met die quests te beginnen moet je allereerst bij een inkeeper parfum of cologne kopen met 10 love tokens. Die tokens kan je geven aan guards in de wat grotere steden. In ruil daarvoor krijg je een cadeautje óf blijf je achter met een gebroken hart. Het kan niet altijd goed gaan natuurlijk.Cadeautjes die je o.a. kan ontvangen zijn chocolaatjes, een soort vriendschapsarmband, cake en kaartjes. Die armbanden moet je bewaren, want die kan je aan andere spelers geven die zijn achter gebleven met een gebroken hart. Dat is voor hen wel zo fijn, want gebeurd dat niet dan kunnen ze een uur lang geen love tokens meer geven.
Valentijns quests in de grote steden
Van elke grote stad kan je een soort collectie maken. Ik heb zelf in Orgrimmar gekeken en daar is dat bijvoorbeeld met 5 pledge of loyalty (een kaartje), 5 Grunt cards (kaartje) en 5 taarten/cake. Die samen maken de collectie compleet voor Orgrimmar. Zo’n collectie lever je in bij Kwee Q. Peddlefeet die in de grote steden te vinden is. Van hem krijg je dan bijvoorbeeld Rose Petals, silver shafted arrows en chocolaatjes. Af en toe zie je iemand voorbij komen met een soort kleine lelijke goblin cupido. Diegene heeft dat mannetje gekregen door iemand die hem/haar silver shafted arrows gaf. Heb je de collecties van alledrie de steden bij elkaar dan kan je stemmen op je favoriete Hero. De steden waar je die collecties kan verzamelen zijn als volgt: voor de horde zijn dat Orgrimmar, Undercity en Thunder Bluff en voor de alliance zijn dat Ironforge, Stormwind en Darnassus.En om de WoW dag weer mooi af te sluiten kan je samen gaan picknicken en genieten van een “lovely meal”. Marieke heel erg bedankt voor dit verslag over World of Warcrafts valentine day!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.